Orang Utan kaffe 250g

Kryderet full-body kaffe med noter af peber, valnødder og bitter/sød chokolade.

Kontra Coffee er ambassadør for Orang Utan Coffee i Danmark, hvor vi gennem kaffeproduktion støtter den udryddelsestruede orangutang. Scroll ned og læs mere.

Varenr.
200019
78,00DKK
  • Køb 10 for 65,90DKK pr styk og spar 16%
Se flere produkter fra KONTRA

Tæt ved ækvator i Sydøstasiens regnskov på Sumatra lever orangutangen i fin biodiversitet med mange andre storslåede dyrearter såsom elefanten, tigeren og næsehornet. Men på grund af ulovlig og systematisk fældning af regnskoven, er alle disse dyrearters hjemsted truet og mindskes for hver dag, der går. I de seneste to årtier er der forsvundet regnskov på størrelse med 550.000 hektar land, hvilket svarer til 88 fodboldbaner i timen. Vi ved, at regnskoven fældes ulovligt, for at store palmeolieplantager kan blive plantet. Der går 8 år før de begynder at bære frugt og inddrive penge til de ulovlige bagmænd. Dette sker på bekostning af dyrelivet, og i dag findes der kun omkring 14.000 vilde orangutanger på Sumatra. Forskere anslår, at hvis fældningen af regnskoven fortsætter, vil der ikke være flere orangutanger tilbage i 2025, hvilket er årsag til, at den Sumatranske orangutang er blandt verdens 25 mest truede dyrearter og på IUCNs rødliste over ”mest truede dyrearter”.

Hvordan hænger orangutanger og kaffe så lige sammen?

Svaret er, at det gør de egentlig ikke. Orang Utan projektet, som KONTRA Coffee er en stor del af, består af tre dele, der tilsammen gør en forskel for både kaffefarmerne, bevaring af regnskoven og orangutangerne. For hvert kilo grøn kaffe KONTRA Coffee køber, går mindst 1,50 Euro ubeskåren til kaffefarmerne, beskyttelse af regnskoven samt til Sumatras vilde orangutanger.

Det er kun kaffefarmere, hvis plantager ligger i områder, som ikke truer eller påvirker regnskoven på nogen måde, der kan være med i projektet. Det er også derfor, at størstedelen af kaffefarmene ligger i det nordlige Sumatra i Aceh provinsen. Heroppe i Gayos højland samarbejder udvalgte kaffefarmere om at dyrke deres jord økologisk, for ikke at påvirke naturen med unødige pesticider og sprøjtegifte. Deres mål er at få en så høj kaffekvalitet som muligt, uden at påvirke naturen omkring dem. Kaffefarmerne, som er en del af projektet, modtager en bonus på mindst 0,50 Euro pr. kg. grøn kaffe de sælger. Pengene er for deres forpligtelse til projektet, og for den store indsats de yder for at sikre et så godt, stabilt og velsmagende produkt som muligt. Denne del af projektet styres af PanEco (en international nonprofit organisation), der administrer kommunikation farmerne imellem, videndeling, kaffehandlen, finansieringen.

”Jeg er glad for at være en del af projektet, og jeg har oplevet en masse fordele. Ud over bedre betingelser for plantevæksten har jeg også fået forhøjet viden og indkomst. Vores håb er, at Orang Utan Coffee projektet kan fortsætte med at yde støtte i form af træning. Især i forbindelse med organiske dyrkningsteknikker. På den måde kan vi forbedre produktets kvalitet” udtaler Bapak Rahman Amri, der er medlem af gruppen ”Wih Bersih Orang Utan Coffee-growers”.

Bevaringen af regnskoven styres af PanEco og Orang Utan Regenwald GmbH. Sidstnævnte er en organisation, der blev stiftet i forbindelse med Orang Utan kaffeprojektet. Formålet er naturligvis at bevare den tropiske regnskov, og organisationen drives med en vision om en bæredygtig drift, der er ressource- og klimabeskyttende. 0,50 Euro af den samlede støtte går ubeskåret til bevaringen af regnskoven.

”Sumatran Orangutan Conservation Programme” (SOCP) arbejder for, at alle dele af de kritisk sårede orangutanger bliver reddet, behandlet og reetableret. Udover at mange orangutanger dør i fældningen af regnskoven, så bliver mange fanget og handlet ulovligt. Her sælges de blandt andet til folk, der holder dem fanget som kæledyr eller til underholdningsindustrien. SOCP fortæller, at når de illegalt solgte orangutanger enten bliver for store til at håndtere for menneskerne, bliver aggressive eller generelt bare mister sin underholdningsværdi, bliver de enten dræbt eller lukket ud i det fri. Men en orangutang, der har været i fangenskab, hele sit liv, kan ikke uden videre lære at leve i regnskoven. Hvordan får den mad, hvordan bygger den en rede at sove i, hvordan socialiseres den med sine artsfæller?
SOCP indfanger orangutangerne eller får dem overdraget af staten, der har konfiskeret dem. De lærer dem at jage, at bygge rede, at være sammen med andre artsfæller og at blive reetableret og resocialiseret til at være en vild orangutang.
De sidste 0,50 Euro af støtten går til SOCP og dermed redning af Sumatras orangutanger.

Hvordan smager kaffen?

Den økologisk dyrkede kaffe med den unikke historie giver ikke kun en god smag i munden rent etisk og miljømæssigt, men smager også fantastisk. Kaffen har en let og intens sødme, en krydret karakter og en dejlig stor fylde. Det er en kraftig kop kaffe, som smager igennem – også med mælk i. Kaffen bliver solgt flere steder i Europa, men kun hos udvalgte risterier. Herhjemme kan den købes hos KONTRA Coffee, som har været en del af projektet i flere år.

Vi er hos KONTRA meget imponeret over at se, hvordan vores engagement i projektet har gjort en forskel på så mange punkter. Herhjemme kan vi tydeligt smage en kvalitetsforskel, fra da vi indgik i samarbejdet og til i dag. Her har vi den nyeste høst fra Sumatra, og vi er så stolte af hvor langt de er kommet med kaffen ude på farmene. Kaffen er ren, syrlig, nuanceret og krydret, hvilket ikke er smagsnoter, man ellers kendetegner med Sumatrakaffe.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Stempelkande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over (Hario/Chemex/Kalita)

 

KONTRA Coffee gik i 2014 ind i projektet ”Orang Utan Coffee Project”, hvor vi ved at forpligte sig til at købe kaffe til en væsentlig højere pris end markedspriserne støtter orangutangen på Sumatra. For os handler samarbejdet om meget mere end kaffe: Det handler om gode arbejdsforhold og ordentlige vilkår for de mennesker, der arbejder med kaffen, om at sikre vores natur og de dyr der findes i den og om at hjælpe med at sikre orangutangens overlevelse.

Da vi var på Sumatra igen i 2017 år, besøgte vi alle kaffefarmerne i projektet, og det var igen en fornøjelse at se, hvor glade og stolte farmerne var af at vise ikke blot deres kaffefarm frem, men også deres private boliger. De fortæller os, hvor meget de har renoveret, efter at have indgået i projektet, og at flere af dem har fået indlagt vand, toiletter og fastmonterede køkkener, hvilket ikke er hverdagskost i de dele af Sumatra.

Se billeder og læs mere om Urang Utan projektet


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 o

Specifikationer
Navision discount group KAFFE
Oprindelsessted Indonesien
Region Aceh
Producent Orang Utan Coffee Growers
Væksthøjde 1200-1600 meter over havet
Vægt 0.250000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Reparation

Hvis du køber en espressomaskine hos os, kan du altid få den serviceret af vores teknikere på eget værksted. Klik herunder for at læse mere om indlevering og service af maskiner.