Igen i år har vi kaffe fra kaffeproducenten, Jose Antonio Salaverria og hans familie. Familien ejer tre store stykker land, hvor de dyrker kaffe, i området rund om vulkanen Santa Ana i El Salvador. Alle kafferne fra farmen bliver processeret på deres lokale mølle ”Las Cruces”, som også ejes af familien Salaverria.

Coffee Berries

Denne kaffe kommer fra farmen vi også kender som San Francisco (Kontra havde sidste år kaffe fra denne farm), som er en af de større farme, familien ejer. Her har man startet med at opdele farmen i zoner, som høstes på forskellige tidspunkter alt afhængigt af væksthøjde, bønnetype mv.

Species

Familien vælger dermed den zone med det bedste høstudbytte og foretager en meget koncentreret plukning samt opfølgning herpå.

Denne måde at kontrollere høsten på er en del af et længerevarende arbejde, som løbende bliver optimeret og udvidet, hele tiden med formålet: At lave den bedste kaffe.

Harvest

Kaffen bliver plukket af erfarne kaffeplukkere, der ved præcis hvornår kaffen er moden og klar til høst. Hver aften efter høst, bliver kaffen transporteret ned til møllen, Las Cruces, hvor den bliver forarbejdet. Her pulpes (fjernes frugtkødet) fra bønnen, så der kun er 30% frugtkød og saft tilbage på bønnen.

Depulper

Herefter kommes bønnerne i vandtanke, hvor de ligger i blød natten over. Dagen efter bliver bønnerne renset i rent vand før de lægges til tørring. Bønnerne tørres på ler-patios i solen i 8-12 dage, hvor de undervejs vendes, og tildækkes midt på dagen samt hver aften.

Green beans 

 

El Salvador – Las Ranas

Farm: San Francisco

Producent: Jose Antonio Salaverria

Område: Apaneca Ilamatepec

Region: Santa Ana

Mølle: Las Cruces

Væksthøjde: 1700 meter over havet

Sort: Bourbon

Kvalitet: Screen 16 up, ingen defekter

Forarbejdning: Pulped natural

Jordbund: Vulkanjord