Af Camilla Roesen

AeroPress i det fri

Jeg elsker en god kop kaffe. Jeg kan også godt lide sådan helt konventionel filterkaffe. Men jeg er ikke så god til total tjæret færgekaffe, på diverse mortorvejscaféer.

Derfor kom aeropressen og muligheden for at afprøve dens fantastiskheder meget belejligt, lige inden en tur til og rundt i Jylland. Så jeg pakkede aeropress, metalfilter,  låg til aeropressen, keramisk håndkværn og kaffe til turen.

Første stop var Knudshoved. Jeg havde været så smart at dels pakke en Keep Cup og dels husket at tappe kogende vand i min store termkop inden afgang.

Kaffe i kværnen og i gang med maleriet. Kværnen er superfin og lækker, men det er lidt hårdt i længden for sådan nogle små sarte kontorarme, som mine, at kværne løs med håndkraft. Især hvis det er til flere kopper kaffe. Udover det, er den supersmart at have med på farten, da den jo kun kræver armkræfter, plus den hverken fylder særlig meget eller vejer særlig meget.

Hario slim kaffekværn

Til gengæld er det genanvendelige metalfilter udelukkende et hit. Dels kan det tages med på tur, og så er jeg generelt fan af ting, der kan genbruges; jo mindre spild jo bedre. Jeg synes desuden ikke, jeg rigtig kan smage forskel på, om jeg har brugt dét eller de medfølgende papirfiltre. 

Så alt i alt; første på-tur-kaffe var et ret stort hit.

Metal filter til AeroPress

Det var lidt anderledes anden gang; Picnic i de vestjyske klitter. Jo egentlig det perfekte sted til en lækker kop kaffe. Men ak og ve, hvis man ikke husker en ordentlig kop, men kun plastickrus. Så er det lige pludselig ikke så smart, at have sådan en AeroPress og gode kaffebønner med. Det findes der selvfølgelig løsninger på, det gør der altid, når man er ude på tur, men det er ikke nødvendigvis løsninger, der behøver gentage sig. Så læringen er, altid at huske en ordentlig kop.

Kaffegrej til friskbrygget kaffe i det fri

Det må kaffebrygning på AeroPressen i det fri til gengæld gerne. Jeg kan sagtens se mange eftermiddage/aftner ved bål i haven, hvor der lige bliver kogt vand og lavet en god kop kaffe. Eller lange køreture og  overnatninger i naturen, hvor morgenkaffen bliver reddet af AeroPressen. Låget har jeg endnu til gode at udnytte, men kan sagtens forestille mig at smide nogle kaffebønner ned i toppen med låg på – for at spare plads.

TravelPress - Gummilåg til din AeroPress

 

Anmeldelsen er skrevet af:
Camilla Roesen, 33 år, bibliotekar.
Hvis du er en læsehest, kan du følge med i Camilla’s bogverden på instagram @denkroelledebibliotekar.


 

Du kan købe AeroPress og tilbehør her