Af Camilla Roesen

Lad os bare slå det fast, kvaliteten af min morgenkaffe er blevet forhøjet gevaldigt efter Espro Travel Press er kommet ind i mit liv.

Espro Travel Press

Fra kedelig filterkaffe, til lækker stempelkaffe hver morgen. Den er let at bruge, let at rengøre og vigtigst af alt; den holder tæt. For sådan en som mig, der dels ikke har så meget tid om morgenen og dels bare smider min kaffekop i nærmeste net, så er det der med lethed og tæthed de to vigtigste faktorer.

Derudover nyder jeg at den holder kaffen varm i tilpas mange timer efter den bliver brygget, så jeg i roligt tempo kan starte arbejdsdagen med lækker varm kaffe.

Og så passer den også perfekt til en arbejdsdag i haven, en tur til vandet, en tur i skoven eller andre aktiviteter der foregår udendørs. Den fylder ikke så meget og er forholdsvis hårdfør.

Espro Travel Press i brug

Travelpressen er dejlig let at bruge; Kaffe ned i termokruset, vand over (der er selvfølgelig en hertil-streg) og filterlåget på. Herefter skal kaffen stå og trække – jeg mener der står fire minutter, men i en travl og lidt træt morgenrutine får jeg ikke altid lige holdt styr på tiden, indtil nu har det ikke haft betydning for kaffeoplevelsen.

Når kaffen har trukket, presses stemplet i bund og det sidste låg skrues på. Et voíla, frisk og lækker kaffe. Med til kanden hørte en pakke papirfiltre, man kan sætte mellem de to tilhørende filtre og vist dermed yderligere raffinere kaffekvaliteten, men så er vi tilbage ved letheden. Kl. 6.30 mandag morgen, er det ikke kaffekvalitet og -filtre jeg går mest op i. Men de skal jo nok prøves på et tidspunkt.

Man kan vist også tilkøbe et tefilter, og dermed brygge te i den. Jeg har ikke prøvet, men jeg synes det er virkelig smart.

Mine eneste anke er lukkemekanismen mellem pressen og det øverste låg. Ind imellem kan det være lidt svært lige at få skruet det øverste låg af. Som oftest tager det et par forsøg og en afskruning af filterlåget, inden det lykkes helt. Jeg ved ikke, om det er fordi, der er for lidt at tage ordentlig fat i, eller om det er noget med undertryk. Men det har indimellem været kilde til let frustration. Det må kunne gøres smartere.

Når det så er sagt, så er det ikke mere irriterende, end at jeg knuselsker min Espro Travel Press, og nyder at jeg kan drikke god og lækker kaffe hver morgen!

Espro Travel Press hos Kontra Coffee

 Se Espro Travel Press her


 

Anmeldelsen er skrevet af:
Camilla Roesen, 33 år, bibliotekar.
Hvis du er en læsehest, kan du følge med i Camilla’s bogverden på instagram @denkroelledebibliotekar