Half’n’half blanding af koldbrygget kaffe og tonic er en perlende forfriskning der vidner om, at nu er sommeren over os! Denne sæson er det endda tilladt at garnere med lidt grønt! F.eks. en skive lime, en dusk citronmelisse, frosne bær eller andre herligheder. Opskriften er simpel, men resultatet bliver altså bedst, hvis du udvælger dine råvarer med omtanke; Køb friskristede kaffebønner, og mal dem selv lige inden, du brygger. Vi kan godt lide at bruge kaffer med en vis syre til koldbryg – oftest de afrikanske af slagsen. Her har vi brugt en Etiopien Burtukaana. Køb også en god tonic, og køl den godt ned. Du skal starte i god tid med at sætte en omgang koldbryg over. Den skal nemlig stå i køleskabet i minimum 6 timer.

Coldbrew med tonic

Coldbrew:
50 gram kaffe – groft formalet
500 gram koldt vand

Hæld de formalede kaffebønner og 500 gram vand i et glas med tætsluttende låg. Lad hvile i køleskabet i 6 timer. Filtrer kaffen igennem et rent viskestykke eller et kaffefilter.

Coldbrew Tonic:
Isterninger
Coldbrew
Fever-tree Tonic
Lime i skiver

Fyld 4 tumblerglas op med isterninger. Hæld tonic over til glasset er halvt fyldt. Top forsigtigt op med coldbrew. Tilsæt en skive lime. Nyd straks.