Kontra giver gode råd til kaffebrygning på TV2 Øst

 

Kodeordet er råvarer!’ svarer Troels på spørgsmålet om, hvad der skal til for at brygge en god kaffe derhjemme. TV2 Øst sætter i programmet, Klar Besked, fokus på kaffe og Troels i stævne hos KONTRAs kunde Café Algade i Heddinge. Her giver han seerne et par gode råd til kaffebrygningen derhjemme.

Troels anbefaler:

1. Vælg en god råvarekvalitet.

Supermarkederne har forskellige niveauer af produkter og man kan godt finde hæderlige kaffer, men søger man en ekstra god kaffe kan specialbutikkerne noget helt særligt. Pris og kvalitet følges som regel ad.

2. Brygningen

– Filterbryg
Filterbryg som vi kender den fra den gode gamle madam blå holder stadig, hvis udgangspunktet er en god råvarer. Den direkte bryg over filter placeres over kaffekoppen eller -kanden.

– Kaffemaskine
Igen er råvaren nøglen til god kaffe. Sørg for ikke at lade kaffen blive på kogebladen. Som Troels siger, ‘kogepladen er ond!’ Det bedste er at hælde kaffen på termokande lige efter brygningen.

– Stempelkande
Den grovere formalet kaffe overhældes af kogende vand i kanden og trækker i ca. 4 minutter hvorefter stemplet trykkes ned.

Se hele indslaget og få en genopfriskning af din kaffehistorie, viden om kaffe og sundhed og et par gode råd til kaffebrygningen derhjemme.

Indslaget kan du se fra ca. 15.17 minutter og det varer ca. 11 minutter.