Så er det igen blevet tid til at byde endnu en kaffe velkommen på Kontras kaffehylder. Denne gang har vi fået fingrene i en fantastisk kaffe fra Huehuetenango i Guatemala.

Guatmala

Når man har fokus på kaffekvalitet, så er dette område er særlig godt, da klimaet her er perfekt til kaffedyrkning. For det første ligger området højt, hvilket blandt andet bidrager til en længere modningsproces og dermed en mere nuanceret aroma i kaffen, og for det andet er temperaturen eminent i forhold til selve kaffedyrkningen – ikke for varmt og ikke for koldt.

Guatmalas højland

Der strømmer tørre og varme vinde ind fra Mexicos område Tehuantepec, der beskytter det meste af området i Huehuetenango for frost, hvilket netop gør det muligt at dyrke kaffen højt.

Den farm vi har købt kaffe fra ligger 1550-1650 meter over havet, og ligger i byen Jacaltenango. Farmen, Finca Domingo Velasquez, er ejet af Domingo Velsquez, som dagligt arbejder på at forbedre sin kaffe.

Finca Domingo Velasquez

I dag er hans kaffe af højeste kvalitet, men han mener, at man hele tiden kan blive bedre, og det har han jo ret i. Vi mener, at denne kaffe fra hans farm er sublim, som den er i dag. Kaffen er ren og sød med en dejlig cremet fylde og med noter af chokolade og vin. Med Domingo Velsquezs høje ambitioner i forhold til kaffekvalitet, så glæder vi os til at se mere fra hans side af i de kommende sæsoner.
SCAA har givet kaffen karakteren 86.00, hvilket er en høj karakter på scalaen, som går fra 0 – 100, hvoraf kaffer over 80 går under betegnelsen ”speciality coffee”.

Kaffen kan købes i Kontras butik eller bestilles på vores webshop. Rigtig god fornøjelse.

Guatmala kaffebær

Region: Huehuetenango
Town/City: Jacaltenango
Farm: Finca Domingo Velasquez
Owner: Domingo Velsquez
Lot sorter: Bourbon og Caturra
Forarbejdning: Vasket og tørret på patio
Farmens størrelse: 12 hektar
Producerede kilo: 9,000 kilo (i gennemsnit pr. år)
Væksthøjde: 1.550 - 1.650 meter over havet
Nedbørsmængde: 1.700 mm (liter per kvadrat meter)
Lufttemperatur: 15-28 C