Kaffebær fra Veracruz Mexico          Umodne kaffebær

Vi har i en årrække fulgt den danske kaffefarmer Bo Blindkilde i Mexico, som vi har besøgt hvert år siden 2012 dels for at lære om de praktiske udfordringer ved organisk kaffeproduktion og dels for at følge ham på hans rejse med at lave "verdens bedste mexikanske kaffe". Hans mål er at vinde Cup of Excellence efter at have været i finalen en gang og tæt på de sidste 3 år, hvor han dog har kæmpet med bladrust, som har hærget Nord- og Centralamerika de sidste par år. Han har været meget eksperimenterende med fermenteringsprocesserne de sidste 3 år i sit forsøg på at finde formularen til produktion af den bedste kaffe for netop hans farm, selv om farmen ligger i et område som historisk set altid har lavet vasket kaffe grundet den store mængde regn i høsttiden, som gør tørringsprocessen meget vanskelig.

Mexicansk kaffearbejder   Kaffearbejder i Mexico    Kaffetræ plantes

Hans team af kaffeplukkere med donna Ventura har ry for at være meget kvalitetsbevidste i deres plukning, således at kun de modne bær med Brixværdi på mellem 17 og 25 plukkes, idet kaffeplukkerne får over dobbelt så meget i løn som på andre mere konventionelle kaffefarme i området. Kaffeplukkerne har også fået tildelt hver deres område på farmen for at sikre, at kaffeplukkerne ikke mister deres indtjening ved at vente indtil bærerne er fuldt modne.

Kaffen fra Veracruz lastes    Kaffen fra Veracruz lander hos Kontra i Danmark

Kaffen, som vi har importeret, er en semivasket kaffe, hvor bærrene har ligget med frugtkød mellem 12 og 24 timer afhængig af temperaturen, hvorefter bærerne er blevet depulpet for at fortsætte deres fermenteringsproces i tanke fyldt med vand, indtil vandet har nået en pH værdi på mellem 4,5 og 5. Derefter er kaffen blevet grundigt vasket for derefter at blive lagt på zarandas'er - drying beds- for at tørre i 22-28 dage, indtil fugtigheden for kaffen er præcis 10%.

Kaffen er efterfølgende lagret i 3-4 måneder, hvor den løbende bliver testet af 3 - 4 af de bedste mexikanske baristaer, indtil kaffens smagsprofil har nået sit optimale punkt. Herefter er pergaminoen blevet fjernet, og kaffen klassificeret efter den bedste grading med under 3 defekte bønner per 1000, hvorefter den pakkes i GrainPro bags uden oxygen for at bevare den optimale smagsprofil, og transporteres hele vejen fra Mexico til Kontra.

KONTRAs Ristemester, Direktør og Don Bo    Mexico Pura Vida espresso

Hos Kontra har vi netop valgt denne kaffe, da vi mener, at kaffen er unik og enestående. Derudover mener vi, at Bo Blindkilde har fat i den lange ende i sit kvalitetsbevidste arbejde med hele tiden at udvikle kaffen samt at betale sin medarbejdere den løn deres formidable arbejde er værd. Den bryggende kaffe dufter af lys chokolade med krydrede noter af marcipan og rent smagsmæssigt vil du opleve en kaffe, der har smag af krydret mælkechokolade og mandel afrundet af en dejlig floral honningsødme.

 

Cafe Pura vida – semivasket

Producent: Don Bo
Region: Veracruz
Lokalområde: Fortin de las Flores
Væksthøjde: 1050 meter over havoverfladen
Høstperiode: December 2014 – Marts 2015
Farm: Finca Pura Vida
Bærsorter: Bourbon
Klassificering: Europeo
Produktion: Semivasket
Tørring: Soltørret i 22-28 dage på zarandas'er ”drying beds”.
Jord: Vulkanjord (som er rigt med mineraler og nitrogen)

Kaffetræ der blomster

 


Læs mere på: www.cafepuravida.com