Tag med til Colombia, når Kurt rejser rundt i landets smukke kafferegion og besøger kaffefarme, risterier og de mennesker, som dyrker og forarbejder verdens bedste kaffe. Du vil opleve de første skridt på kaffens rejse, som begynder her og slutter, når kaffen lander i din kop hjemme i Danmark. Kurt har spillet en vigtig rolle i etableringen af specialkaffemiljøet i Danmark, og på denne rejse deler han ud af sin store viden om kaffens univers.

Kurt Dalsgaard fra Kontra Coffee og Juan Guillermo fra Horizontes Kaffeplantage i Colombia Kaffeplukker i Colombia Cupping hos Horizontes i Colombia


 

Rejsen

Turen går til Colombia - og det er ingen sædvanlig tur. Rejsen er blevet til som et innovativt samarbejde mellem Kontra Coffee, colombianske kaffefarme, danske specialestuderende og venner af Kontra Coffee. Det er den første danske rejse af sin slags og de medrejsende vil opleve Colombias mange nuancer igennem et kaffeperspektiv. Vi dykker ned i detaljer omkring dyrkning, forarbejdning, aromaer og smagsnuancer og ser fra fugleperspektiv på kaffens betydning for den colombianske kultur. Vi møder mennesker som Ana, Juan Guillermo og Juan Pablo, der viser hver deres hjørne af kaffens verden. Og så smager vi naturligvis på en overflod af noget af det bedste og mest eksklusive kaffe, man kan opdrive.

Rejsens elementer er nøje udvalgt ud fra principper om bæredygtig turisme og sammensat ud fra tre spor, som tilsammen giver en stærk smag på Colombia som land og kaffens rejse fra grøn spire til aromatisk kop. De tre spor er Kaffens univers, Colombia går sine egne veje og Kafferegionens historie og samfund. Kaffens univers spiller hovedrollen på rejsen, og de andre elementer foldes ud fra dette perspektiv.

Gadebillede i Colombia

Program for rejsen

Fredag d. 09/11: Afrejse fra Kastrup til Colombia. Over- natning i Bogotá.
Lørdag 10/11: Rundtur i hovedstaden Bogotá. Tidlig aftenflyvning til Pereira. Overnatning i Pereira i Kafferegionen.
Søndag 11/11: Kørsel fra Pereira til landsbyen Marsella. Spadseretur og afslapning på torvet i Marsella. Introduktion til kaffens univers ved Kurt. Overnatning i Marsella.
Mandag 12/11: Besøg hos den økologiske familiefarm Café Horizontes med datteren Ana samt traditionsrig live musik. Overnatning i Marsella.
Tirsdag 13/11: Kørsel til landsbyen Filandia og udflugt til UNESCO-sitet Cocora-dalen. Besøg på kaffebar i Filandia. Overnatning i Filandia.
Onsdag 14/11: Besøg hos den eksklusive og præmierede kaffefarm San Alberto i Buena Vista. Overnatning i Filandia.
Torsdag 15/11: Besøg på et bæredygtigt kaffelandbrug. Kørsel til Pereira. Overnatning i Pereira.
Fredag 16/11: Unikt besøg hos en dry mill, hvor kaffen forarbejdes. Afrejse mod Danmark over Bogotá.
Lørdag 17/11: Ankomst til Kastrup.

 

Praktisk information

Rejsen arrangeres af rejsebureauet Viva Tours. Denne rejse er den første af sin slags, og bliver derfor ’jomfrurejsen’ for konceptet. Derfor deltager alle seks arrangører som rejseledere på turen, og det bliver derfor en helt særlig oplevelse at deltage, da der vil være mange forskellige indlæg og ekspertiser til stede.

BESTIL DIN KAFFEREJSE HER


 

Arrangørerne

Arrangørerne af rejsen byder ind med ekspertviden omkring de forskellige aspekter af colombiansk kaffekultur. Kurt Dalsgaard leverer faglig indsigt om kaffens dyrkning, forarbejdning og utallige smagsnuancer både før og under rejsen. Sune Ditlefsen, Frederikke Kristensen og Theresa Schaltz er uddannede i turisme og deler deres indgående kendskab til Kafferegionens kultur, mens Michael Juhl Fedders og Palle Højsholt med deres mangeårige erfaring fra rejsebranchen tager hånd om logistik og planlægning.

Kafferegion i Colombia

Colombias kafferegion

Kafferegionen i Colombia bygger på flere hundrede års traditioner for kaffedyrkning. De skrånende bjergsider i Andesbjergene centralt i Colombia har givet gunstige vilkår for, at både kaffe og kultur har kunnet vokse og blomstre i regionen. Den frodige natur såvel som dyrkningsmetoder, organiseringen af kaffebønderne og kulturelle udtryk i arkitektur og musik er helt særegen og er blevet anerkendt af UNESCO som verdensarv.

På rejsen oplever vi bl.a. den smukke farverige koloniarkitektur, mærker livet i en lille landsby, hvor 70 % af indbyggerne er beskæftiget i kaffebranchen og smager naturligvis på et utal af variationer af den kaffe, som i dén grad har præget livets gang i regionen.

 

Se mere om rejsen

Du kan læse mere om nogle af de steder og mennesker, som vi skal besøge på rejsen, her:

Café Horizontes

Finca San Alberto