Loui, som til daglig arbejder i vores risteri, har været en tur i Madrid. I den forbindelse, fik han tid til en lille kaffetur rundt i byen, så her kommer et par kaffe tips fra Spaniens hovedstad.

Generelt var oplevelsen, at specialitetskaffekulturen er blomstrende i Madrid. Det er det yngre publikum og turisterne, der søger de tredy kaffebarer med den lysere ristede kaffe, og det brede udvalg af bønner. Den almindelige spanier drikker stadig sin kaffe på de mere traditionelle caféer, hvor kaffen er mørkere og mere bitter. Mælk er en synligt tema på de trendy spanske caféer, og her taler vi ikke blot om fedt- og proteinindhold men også om varianter af plantemælk og veganske alternativer.

Særligt i området Chamberi ligger der rigtig mange moderne kaffebarer, og vi fik da også udleveret et Coffee Map med forslag til gåruter rundt i nabolaget, med forslag til kaffestops på vejen.


 

Hola Coffee Roasters

Calle del Dr. Fourquet, 33
Madrid, Spain

Hola Coffee Roasters i Madrid

 Hola Coffee Roasters er en smuk, nordisk udseende café med rå vægge og masser af finér. Vi bestilte en lille bakke med 3 kaffer: espresso, cortado og en sort kaffe. Super fedt koncept, som var en fin oplevelse, og en rigtig god måde at komme omkring risteriets forskellige kaffer.

Hola Coffee Roasters drives af Pablo Caballero (World Barista Champion 2016) og Nolo Botana.

Kaffe serveres på Hola Coffee Roasters i Madrid


 

Toma Café

Palma 49
Madrid, Spain

Toma Cafe - kaffebar i Madrid

Her møder vi klart det bedste håndbryg. Vi bestiller en Burundi, Karehe der er en saftig oplevelse med klare bærnoter. Caféen har eget bageri, der giver en skøn duft. Toma er ikke som sådan en ’slænge-cafe’ hvor man hænger ud i timevis, og møblementet er forholdsvis ubekvemt – vi fornemmer at den italienske kaffekultur præger stedet ’Hurtigt ind og hurtigt ud’.

Toma er en af klassens tunge drenge. De var blandt de første til at riste og brygge specialkaffe i Madrid, og de har eksisteret siden 2012.

Toma har åbnet endnu en café i Chamberi.


 

La Coletiva Café

Calle Francisco de Rojas, 9
Madrid, Spain

Kaffe serveret på kaffebaren - La Coletiva Café i Madrid

Vores indtryk af La Coletiva Café var meget positivt. Da vi viste interesse for kaffen, blev vi mødt af de meget imødekommende ejere, Pablo og Juan, der rigtig gerne ville fortælle om konceptet. Da vi var på besøg havde de kaffe fra det spanske risteri Puchero og fra norske Tim Wendelboe på menuen.  Coletiva består to hyggelige etager; Øverst selve caféen og nederst et kæmpe loungeområde, hvor man kan hænge ud, holde møder etc. Her er altså plads til alle uanset om du vil medbringe hele familien eller bare din laptop.

Coletivas kaffe er meget moderne, også set med Københavnerkaffedrikkerbrillerne på. Vi fik en lysristet Kenya-espresso, der sad lige i skabet.

Loui fra Kontra Coffee sammen med Pablo og Juan fra La Coletiva Café