Butikschef: Michael Holm som kravlenisse

Bag 2. låge i din adventskalender gemte der sig ikke kun en ganske særlig kaffe, den husede også endnu en kaffekravlenisse til samlingen. Nissen er tegnet af dygtige David - bedre kendt som 'enstregiluften'. Nissen forestiller vores butikschef Michael.

På Østerbro, lige for enden af søerne, ligger det vi kalder Lille Triangel. Her ligger også vores lille fine kaffebutik, hvor du kan købe knitrende friskristede bønner, udstyr til alskens former for kaffebrygning og ikke mindst skinnende maskineri til espressobrygning på hjemmematriklen.

Inde bag facaden sidder Michael og arbejder. Han er ansvarlig for butikken, og de tilhørende kursuslokaler, som du også er velkommen til at frekventere f.eks. i forbindelse med kurserne Kaffens Univers eller Barista Teknik. Han står også for webshoppen, og alt hvad dertil hører.

I sommer havde Michael en ganske særlig kaffeoplevelse. På toppen af en vulkanen Mount Agung i Indonesien!

Vi tog fra hotellet ved midnat for at påbegynde opstigning fra basecamp kl 2. Vi gik med pandelygter på, og kunne ikke se hverken himmel eller stjerner, før vi kom over skydækket. Det var pisse koldt. Vores stifinder var en sej og meget rynket, gammel dame. Hun gik turen 5 nætter om ugen sammen med sin stifinder-hund. Men så sad vi der, på kanten af krateret i 3000 meters højde, og kiggede ud over skyerne, mens solen stod op. Og så fik vi en kop balinesisk robusta!!* Det var nok ikke det smagsmæssige, der bar oplevelsen, det var nærmest en kop grums, men lige der, i de omgivelser, var det altså helt perfekt. Dén kop kaffe var fantastisk - den gav simpelthen energi nok til at gå de 4 timer ned igen.

Bonusinfo: Mount Agung er pt i udbrud!


Udsigten fra toppen af Mount Agung
Udsigten fra toppen af Mount Agung

På vej ned af Mount Agung igen
Michael på Mount Agung. I baggrunden ses guide med hund.

*Der tales i dag om 2 arter inden for kaffedyrkning; Arabica, der stammer fra Etiopien og Canephora, som stammer fra Uganda. Canephora kalder vi ofte for Robusta, da den som navnet antyder er meget modstandsdygtig overfor sygdomme, temperaturudsving og insektangreb. Robusta er en lidt ’udskældt’ kaffesort, der har en meget bitter smag. Robusta bruges ofte som fyldkaffe i billigere kaffeblandinger, da produktionsprisen er meget lavere. Robusta udgør derfor en væsentlig del af den handlede kaffe i dag.