NORDIC BARISTA CUP 2012 WINNER: TEAM FINLAND

Kaffeeventen Nordic Barista Cup har fundet sted hvert år siden 2003. Her dyster de nordiske landes barista landshold mod hinanden i alle mulige kafferelaterede discipliner der veksler fra år til år. Troels, der igen i år var hoveddommer og en del af organisationskomitteen, giver her et indblik i NBC 2012, der netop er afholdt i København.

Hvordan foregår hovedkonkurrencen? Dette års konkurrence bestod i at holdene hver fik allokeret en kaffebar, hvorfra de skulle servere fire typer kaffe til alle deltagere under hele NBC. Espresso, cappuccino, sort kaffe og en specialdrik. Alle betalende deltagere fik ved registrering udleveret score-cards og var derved med-dommere i konkurrencen. Dalla Corte, som producerer de espressomaskiner, som vi sælger her hos KONTRA, var én af hovedsponsorerne og leverede dermed de maskiner som landsholdene arbejdede på.

Hvilke andre events og konkurrencer foregår under NBC? Foruden at danne rammen om de nordiske landsholdskonkurrence, er NBC de senere år i stigende grad blevet et forum hvori fagligt højtkvalificerede aktører deler deres viden med deltagerne gennem foredrag, workshops, kaffesmagninger m.v. René Redzepi fra Noma åbnede dette års talerrække.

Under NBC afholdes konkurrencen Nordic Roaster også. Her dyster 10 risterier og NBC- deltagerne bedømmer smagen af kafferne. I år vandt det norske risteriet Solberg & Hansen.

Hvem vandt NBC 2012? Det finske landshold løb med årets sejr. Holdet bestod af Joona Suominen, Kalle Freese, Niki Leskinen og kenyanske Rhoda Wambui, Kenya. Kenya var nemlig fokusland dette år og de nordiske landshold fik hver en kenyansk barista at arbejde sammen med. En del af NBC´s overskud går til velgørenhed, dette år til et kenyansk skoleprojekt.

Hvor mange deltager i NBC? NBC er bevidst holdt som en mindre event, med kun 200 billetter til salg. Formålet med dette er, at der derved kan holdes et stærkt fokus på det sociale element. Alle deltagere kan forvente tre dage med fastlagt program fra morgen til aften, hvor alle er samlet hele tiden, og dermed har gode muligheder for at skabe og styrke relationer. NBC blev afsluttet med en gallamiddag og fest. Temaet var Black Masquerade og i år dannede Odd Fellow Palæet rammen.

Læs mere om NBC på www.Nordicbaristacup.com