Bolivia Villa Imperial 250g

Intens, kraftig og aromatisk kaffe med noter af rosiner og marcipan med et hint af karamel.

Varenr.
rk0163
78,00 DKK
  • Køb 10 for 63,90 DKK pr styk og spar 18%
Se flere produkter fra KONTRA

Villa Imperial er en kaffe, som er dyrket af de indfødte, som har stor respekt for naturen. Kaffen er blevet forarbejdet på den kollektivt ejede mølle hvorefter den sendes direkte til KONTRA Coffee. Vi har betalt en fair pris for kaffen, som ligger væsentligt over markedsprisen, for netop at honorerer det grundige arbejde, der er lagt på farmen.

Kaffen er dyrket og certificeret økologisk. Kaffefarmen er beliggende på bjergskråningerne ved den tætte skov kaldet Yungas, som er beliggende mellem Coroico og Caranavi. Den tættest beliggende by hedder Taipiplaya, som er en rolig landsby, hvor ASOCAFE (den lokale sammenslutning af bønder i området) er beliggende, og hvor farmerne fra Villa Imperial får forarbejdet sin kaffe. ASOCAFE er et kooperativ med 300 familier, som lever af at dyrke kaffe. De er primært indfødte fra Aymara- og Quechua stammerne.

Familierne producerer primært coca blade, citrusfrugter og kaffe. Af disse afgrøder er kaffe og citrusfrugter de mindst konfliktfyldte, da coca blade bruges til at lave kokain, hvilket er forbudt at dyrke samt at handle med. Derudover bruges der pesticider til produktionen heraf, og efter brug af planterne er der stor risiko for, at jorden eroderer, hvilket kan forårsage, at færre planter kan gro der samt at hele fugtprocenten påvirkes. Selve produktionen af citrusfrugter er hård og omstændig, og det kan være enormt udfordrende at få en fornuftig forretningsmodel op at køre udelukkende på baggrund af denne ene afgrøde, hvorfor at kaffeproduktion er det bedste alternativ for mange farmere.

Kaffefarmerne i Villa Imperial har specialiseret sig i at dyrke kaffe i højeste kvalitet, hvilket gør, at de kan tjene flere penge til sine familier og til lokalsamfundet.

Kaffefarmerne fra Villa Imperial er meget bevidste om at følge de indfødtes traditioner, når de dyrker kaffe. Både for at holde kvaliteten oppe, men også for at hædre deres forfædres arbejde. De arbejder sammen i et arbejdsfællesskab, som kaldes “AYNI”. Det vigtigste er gensidig støtte af hinanden og i kaffedyrkningen. ”One day we will help you cleaning your farm, tomorrow we all harvest coffee at my farm” fortæller 33-årige Victor Navarro os.

Et andet vigtigt perspektiv er den økologiske kaffedyrkning. Ligesom deres forfædre, var de indfødte indianere ikke interesseret i at ødelægge jorden ved at benytte pesticider and kunstig gødning på sit land. I stedet for bruger de mere tid på at rense planterne og: ”Hope for the good will of the plant”, fortæller Navarro.

Hos ASOCAFE arbejder man meget på at engagere børnene i byen i kaffeproduktionen. Det betyder, at de i skolen bliver undervist i, hvordan man planter kaffetræer samt alle forskellige udfordringer i dyrkningen af kaffe. Dette er meget populært hos børnene, der både har teoretiske og praktiske timer, som har kaffe i fokus.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Filter
  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 oC

Specifikationer
Oprindelsessted Bolivia, Villa Imperial
Region Taypiplaya, La Paz
Producent Asocafé
Væksthøjde 1500-1700 meter over havet
Høsttid Juli-Oktober
Vægt 0.250000

Butik og showroom


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Ønsker du at få fremvist en specifik maskine så ring til os på 35 25 59 20 ca. 30 min før du ankommer til vores butik, så sørger vi for at maskinen er varm og klar til en demo.

35 25 59 20

Reparation

Hvis du køber en kaffemaskine hos os, kan du altid komme ind med den og få den lavet. Vi tager 1 time for at kigge på den, og derefter timepris for selve reparationen.

35 25 59 20