Etiopien Grønne Bønner 1kg

Varenr.
200067
190,00 DKK
  • Køb 3 for 171,00 DKK pr styk og spar 10%
  • Køb 6 for 152,00 DKK pr styk og spar 20%
Se flere produkter fra KONTRA

Denne kaffe er forarbejdet på Israel Degfas vaskestation, hvor han dagligt arbejder med at forbedre forarbejdningen af kaffe. Vaskestationen ligger i Guji i Adola området, og den hedder Messina. Faktisk ejer Israel Degfa 26 vaskestationer i nærområdet, og fælles for dem alle er:

  • De er ejet af Israel Degfa
  • De arbejder på et træningsprogram for kaffefarmere, for at øge kvaliteten af kafferne
  • Der er lavet en skole til farmernes børn, hvor de også bliver undervist i botanik og dyrkning af kaffe
  • Kaffen der produceret er kun specialitetskaffe og dermed ikke kommerciel
  • De har et Rainforest Alliance program
  • De overdækker tørrestationerne med skyggenet
  • Der arbejdes på tværs af farmere, så de kan hjælpe hinanden med nye sorter, nye metoder mv.
  • Kaffefarmerne bliver betalt ekstra for at være med i kaffegrupperne, som hører til vaskestationerne (dette gøres for at motivere dem til at aflevere bedre kaffekvaliteter).

Mange af Israels vaskestationer klarer sig rigtigt godt, hvilket i høj grad skyldes deres placeringer rent geografisk, men også fordi der bliver investeret mange penge i at få bedre systemer og maskiner på alle stationerne. På Messina vaskestationen, hvor denne kaffe er fra, betales kaffefarmerne en ekstra betaling, for at levere gode kvaliteter til vaskestationen.

Israel forsøger dagligt at forbedre kvaliteten af den kaffe han producerer på sine vaskestationer. Han har blandt andet investeret i et system, hvor de høstede kaffebær bliver adskilt i flere kvaliteter end ellers, baseret på kaffens densitet. Kaffebærerne i ”den højeste kvalitet” bliver yderligere vurdere af et særligt uddannet kvalitetshold.

Mere om denne etiopiske kaffe

I mange år har man i Etiopien ikke måtte eksportere kaffe direkte, hvis man var kaffeproducent, men i 2017 blev reglerne ændret, så man kan eksportere og naturligvis også importere mere direkte, i dag end hvad man har kunnet førhen. Kaffen her er også eksporteret direkte fra Israel Degfas vaskestation, hvilket betyder, at sporbarheden og gennemsigtigheden i, hvem der betales hvad, bliver væsentlig bedre og nemmere at gennemskue. Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning for kaffeproduktionen i Etiopien og for at honorere farmerens hårde arbejde bedst muligt.

Hver dag efter dagens høst bæres kaffen til vaskestationen. De fleste af kafferne i vores lot kommer fra små farmere med land fra mellem 0,5 til 5 hektar, hvoraf størstedelen er dyrket økologisk, men dog uden certificering. På en hektar land kan en farmer i gennemsnit have lidt mindre end 1500 kaffetræer, og ét kaffetræ producerer kaffebær svarende til mindre end 100-200 gram grøn kaffe. Når kaffen er ristet forsvinder 20% i ristesvind, på grund af den store varen tilførsel og dermed udtørring af bønnen. Når udbyttet i sidste ende er så lidt, så kan man godt forstå, at kaffefarmerne gerne vil have så meget ud af deres kaffebær som muligt, og ikke mindst så meget værdi ud af det store arbejde de lægger for dagen.

Specifikationer
Navision discount group GRØNKAFFE
Oprindelsessted Etiopien
Region Nensebo, Bildimoo
Producent Testi West Arsi Washing Station
Væksthøjde 1900 meter over havet
Vægt 1.000000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Reparation

Hvis du køber en espressomaskine hos os, kan du altid få den serviceret af vores teknikere på eget værksted. Klik herunder for at læse mere om indlevering og service af maskiner.