Vores butik på Østerbro er lukket t.o.m den 7. februar. Du kan stadig handle online, hvor du kan vælge at afhente i butikken.
Fredag d. 22/1 er der undtagelsesvis lukket for afhentning af webordre i butikken.

Julekaffen 2020 - Etiopien

Årets julekaffe er sød og frisk. Noter af earl grey te, appelsin, nektarin og abrikos. Afrundes af en frisk syrlighed med lime og kiwi karakter. Giver et krydret måltid en frisk afrunding og supplerer krydrede søde sager perfekt.
Varenr.
RK0288
82,00 DKK
  • Køb 10 for 63,90 DKK pr styk og spar 22%
Se flere produkter fra KONTRA

Dette er en helt klassisk vasket kaffe fra Yirgacheffe, som vi har valgt som årets julekaffe på grund af dens smag og historie.

Foge er en vaskestation beliggende i det østlige Yirgacheffe, men de har også et nyplantet kaffeområde på deres grund. Her har de valgt at dyrke økologisk dyrket kaffe, som endnu ikke er certificeret, da den kun har været økologisk igennem 3 år, og for økologisk certificering skal man kunne gå 4 år tilbage uden brug af pesticider.
Farmen og vaskestationen er ejet og drevet af familien Kanketi, bestående af tvillingerne Tsedenia og Fikadu Abayneh. Datteren Tsedenia har studeret marketing og har arbejdet i andre firmaer førend hun startede at arbejde på familiefarmen i 2017. Hun styrer det administrative og kunderelationer. Sønnen Fikadu styrer produktionen og kvalitetskontrollen. Han har været en aktiv del af familieforretningen siden 2015, men er som sagt vokset op med kaffe omkring sig, så det ligger helt naturligt for ham, at arbejde med kvalitetskaffe.

Kanketi kaffe eksport blev stiftet af tvillingernes far, og både Tsedenia og Fikadu voksede begge op i Yirgacheffe omgivet af kaffetræer og kaffeproduktion. Denne nye 2. generation har en hel ny vision for hvordan familieforretningen skal udvikles, og hvordan farmen skal drives. Et af deres nye initiativer er denne økologisk dyrkede kaffe, som vi faldt over, da vi smagte den på vores cuppingbord.

Byen Wedeykejima er hjemstedet for farmen, som blev stiftet tilbage i 2010. Vi befinder os her 2100 meter over havets overflade. Her er vulkanjord, som giver kaffetræet optimale vækstforhold, da vulkanjord generelt giver gode mineraler til planten. Temperaturen er let varm og stabil hen over dagen såvel som natten. Den stabile temperatur giver ud over gode vækstforhold for planterne gode tørringsforhold, når kaffen er klar til tørring. Derfor er det godt at vaskestationen befinder sig tæt på, så kaffebærerne kan forarbejdes og tørres stabilt, uden de store transportophold undervejs.

Vi håber, at du vil få lige så stor glæde af kaffen som vi har. God jul.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over (Chemex/Hario)
  • Mokkakande

 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 o

Specifikationer
Oprindelsessted Etiopien
Region Yirgacheffe, Wedeykejima
Producent Kanketi family
Væksthøjde 2100 meter over havet
Høsttid Juli-Oktober
Vægt 0.250000

Butik og showroom


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider for afhentning af onlineordre:
Mandag kl. 10-15
Tirsdag kl. 10-15
Onsdag kl. 11-18
Torsdag kl. 10-15
Fredag & Lørdag Lukket

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Ønsker du at få fremvist en specifik maskine så ring til os på 35 25 59 20 ca. 30 min før du ankommer til vores butik, så sørger vi for at maskinen er varm og klar til en demo.

35 25 59 20

Reparation

Hvis du køber en kaffemaskine hos os, kan du altid komme ind med den og få den lavet. Vi tager 1 time for at kigge på den, og derefter timepris for selve reparationen.

35 25 59 20