Kalita Wave 185 2-3 kop filtertragt stål

Kalita Wave 185 2-3 kop filtertragt stål

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

310,00 DKK
 
ELLER

Denne filtertragt fra Kalita har en flad bund, som sikrer en ensartet ekstraktion. Kalita er kendt for at lave udstyr, der er let at gå til og laver en god kop kaffe hver gang.

Tragten er lavet af rustfrit stål, og du kan brygge med op til ca. 45 gram, dvs. 3 kopper hvis du følger følgen opskrift.

Opskrift: Pour Over
- Den langsommere, men nuancerede filterkaffe

Gode forudsætninger:
Fremragende og friskristet kaffe
Kværn
Vægt og timer
Drypkeddel
Bryggeudstyr, fx Chemex, Hario eller Kalita
Kaffefiltre til det specifikke bryggeudstyr
Kalkfattigt vand, 92-95grader

’Pour Over’ som koncept: Kært barn har mange navne – denne brygmetode kaldes også for ”slow brew”, ”drip coffee” eller på godt dansk ”håndbrygget kaffe”.
Vand hældes langsomt og kontrolleret over kaffen af flere omgange. Ved at brygge på denne måde, kommer kaffens nuancer og kompleksitet til udtryk.

Formaling: Relativt groft; grovere end til kaffemaskine, men finere end til en stempelkande. Groft formalet kaffe giver en hurtigere gennemløbstid og en mere syrlig, læskende kaffe. Hvis formalingen er for grov, er kaffen vandet og gennemløbstiden for hurtig. En smule finere formalet kaffe giver længere gennemløbstid og en kaffe med mere styrke og bitterhed, hvis kaffen er for fint malet.

Ex på opskrift:

Opskrift - Pour Over

 
Opskriften dobles op pr. ønsket kop. Tiden tiltager med ca. 1 minut pr. kop. Dette er vejledende, da det kan afhænge af brygudstyr og filtre. Smag dig frem!

Husk: Lad kaffen ’bloome’ i starten af brygget: Kaffen vædes med samme mængde vand, som der er kaffe doseret over 30 sek. De 30 sekunder er inkl. i bryggets totale tid.

Bryg godt!
- Kontra Coffee