Kenya Espresso 250G

Kenya Espresso 250G

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

93,00 DKK
 

Frugtig syrlighed, intens og sirupsagtig. Noter af solbær og karamel.


Kom 10 poser eller mere i kurven og der bliver fratrukket 20% på prisen ved kassen.

93,00 DKK

Vaskestationen Gakundu Factory, som blev stiftet i starten af 1970erne, er en del af Gakundu Farmer’s Cooperative Society. Møllen producerer kaffe af høj kvalitet fra de omkringliggende landsbyer Kamviu, Gakundu og Manyatta. Ofte når man køber kaffe fra Kenya, og Afrika generelt, køber man kaffe fra små kooperativer, både fordi farmerne ofte dyrker andet end kaffe på deres jord, og derfor simpelthen ikke har mere plads at dyrke kaffen på, men også på grund af den store risiko, der kan være tilknyttet at have udelukkende kaffeproduktion.

I 2016-2017 så vi desværre hvordan mange kenyanske kaffefamilier måtte flytte fra hus og hjem grundet tørke. Mange kaffefarmere mistede hele deres høst, pga. usædvanlig lidt nedbør, hvilket naturligvis også ramte andre af deres afgrøder. Men når det er meget tørt kan man dyrke andre afgrøder som f.eks. majs og bønner, som er lidt mere hårdføre over for meget sol, og dermed kan man som farmer mindske risikoen ved at sætte alle sine penge i kaffeproduktion. Når man spreder risikoen på den måde, er det klart, at udbyttet af kaffen bliver mindre, men så har man en mere cirkulær produktion, der kan tåle uforudsete vejrforhold.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AB, hvilket betyder, at det er den næststørste klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smagskvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

Vi har ristet vores Kenyakaffe lyst så vi får de frugtige og syrlige noter frem.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Espressomaskine
  • Mokkakande

 

FAKTA OMKRING KAFFEN:

Oprindelsessted: Embu County, Kenya
Producent:  Gakundu Coffee Factory
Kvalitet: SL28 og SL34
Væksthøjde: 1680 meter over havet
Forarbejdning: Vasket
Cupping Score: 87


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Formaling: Espressokaffe formales finere end filterkaffe.
Dosering: 10-12 gram pr. singleskud espresso.
Vandtemperatur: 90-94 C
Bryggetid: 20-30 sekunder.