Kenya Espresso 250G

Frugtig syrlighed, intens og sirupsagtig. Noter af solbær og karamel.

Varenr.
RK0026
93,00 DKK
  • Køb 10 for 63,90 DKK pr styk og spar 31%
Se flere produkter fra KONTRA

Det samlede areal der bruges til kaffedyrkning i Kenya anslås til 160.000 hektar. Plantager udgør omkring en tredjedel af området, men den den største del af jorden bruges af småbønder, der opdeler sig i mindre kooperativer. Normalt sælges kaffen via auktioner, der finder sted ugentligt i høstsæsonen. Prissætningen defineres af kopkvaliteten og klassificeringen, som for det meste afhænger af bønnestørrelsen.

Kombinationen af ​​rød vulkansk jord, højde og ideelt klima har en afgørende indvirkning på udviklingen af ​​den aroma, der karakteriserer denne kaffe. På grund af den geografiske placering på ækvator er der kun små forskelle på de forskellige årstider i Kenya. Derfor kan bønderne høste to gange om året, hvilket resulterer i en hoved-høst (main crop) og en mindre høst (fly crop).

Den velkendte region Nyeri i hjertet af det centrale højlandet ligger mellem den vestlige udkant af Mount Kenya og østlige ende af Great Rift Valley og er berømt for at producere landets bedste kaffe. Alle veskes og tørres under den afrikanske sol på såkaldte “african beds” til de når et fugtindhold på ca. 12%.

Efter sigende bragte franske missionærer frø til Taita Hills-området i 1880'erne. Indført i Kiambu-distriktet i 1896 fandt kaffe en fantastisk kombination af højde, jord og temperatur, som resulterede i den høje kvalitet, som kenyansk kaffe er kendt over hele kloden for.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AB, hvilket betyder, at det er den næststørste klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smagskvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

Vi har ristet vores Kenya-espresso lyst, så vi får de frugtige og syrlige noter frem.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Espressomaskine
  • Mokkakande

 


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Formaling: Espressokaffe formales finere end filterkaffe.
Dosering: 10-12 gram pr. singleskud espresso.
Vandtemperatur: 90-94 C
Bryggetid: 20-30 sekunder.

Specifikationer
Oprindelsessted Embu County, Kenya
Producent Gakundu Coffee Factory
Væksthøjde 1680 meter over havet
Vægt 0.250000

Butik og showroom


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Ønsker du at få fremvist en specifik maskine så ring til os på 35 25 59 20 ca. 30 min før du ankommer til vores butik, så sørger vi for at maskinen er varm og klar til en demo.

35 25 59 20

Reparation

Hvis du køber en kaffemaskine hos os, kan du altid komme ind med den og få den lavet. Vi tager 1 time for at kigge på den, og derefter timepris for selve reparationen.

35 25 59 20