Kenya Espresso 250G

Kenya Espresso 250G

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

93,00 DKK
 

Frugtig og syrlig. Dyb solbærsødme med et hint af citronskal.


Kom 10 poser eller mere i kurven og der bliver fratrukket 20% på prisen ved kassen.

93,00 DKK

Vaskestationen Weithaga Factory, som blev stiftet tilbage i 1970erne, er en del af Weithaga Farmers Cooperative Society. Det nuværende Weithaga består af fire dele: Weithaga, Kahindu, Kianderi og Koimbi. Sammenlagt arbejder Weithaga Factory sammen med 2800 kaffefarmere hvoraf de 450 er tilknyttet til Weithaga. En gennemsnitsbonde har ca. 150 kaffetræer på sin farm, hvorfor denne måde at arbejde sammen med sine naboer i området på, er en god måde for de lokale, at kunne producere god kaffe i større mængder. Ofte når man køber kaffe fra Kenya, og Afrika generelt, køber man ofte kaffe fra små kooperativer, både fordi farmerne ofte gror andet end kaffe på deres land, og derfor simpelthen ikke har mere plads at dyrke kaffen på, men også på grund af den store risiko, der kan være tilknyttet at have udelukkende kaffeproduktion.

I 2016-2017 så vi desværre hvordan mange kenyanske kaffefamilier måtte flytte fra hus og hjem grundet tørke. Mange kaffefarmere mistede hele deres høst, pga. usædvanlig lidt nedbør, hvilket naturligvis også ramte andre af deres afgrøder. Men når det er meget tørt kan man dyrke andre afgrøder som f.eks. majs og bønner, som er lidt mere hårdføre over for meget sol, og dermed kan man som farmer mindske risikoen ved at sætte alle sine penge i kaffeproduktion. Når man spreder risikoen på den måde, er det klart, at udbyttet af kaffen bliver mindre, men så har man en mere cirkulær produktion, der kan tåle uforudsete vejrforhold.

Vores kaffe her kommer altså fra et kooperativ, der er sammensat af 450 små farmere, og vi har valgt at købe kaffen på grund af dens unikke smagsprofil. Det er en dejlig sød og frugtig kaffe med noter af friskplukkede solbær og søde hindbær.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AB, hvilket betyder, at det er den næststørste klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smagskvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

 

Vi har ristet vores Kenyakaffe lyst så vi får de frugtige og syrlige noter frem.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Espressomaskine
  • Mokkakande

 

FAKTA OMKRING KAFFEN:

Oprindelsessted: Kirinyaga, Kenya
Producent: Kiangombe Coffee Farmers
Type: SL28 og SL34
Væksthøjde: 1700-1800 meter over havet
Forarbejdning: Vasket
Cupping Score: 88


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Formaling: Espressokaffe formales finere end filterkaffe.
Dosering: 10-12 gram pr. singleskud espresso.
Vandtemperatur: 90-94 C
Bryggetid: 20-30 sekunder.