Grønne bønner, Kenya Weithaga AB, 1 kg

Grønne bønner, Kenya Weithaga AB, 1 kg

Status: Ikke på lager

210,00 DKK
 

Vaskestationen Weithaga Factory, som blev stiftet tilbage i 1970erne, er en del af Weithaga Farmers Cooperative Society. Det nuværende Weithaga består af fire dele: Weithaga, Kahindu, Kianderi og Koimbi. Sammenlagt arbejder Weithaga Factory sammen med 2800 kaffefarmere hvoraf de 450 er tilknyttet til Weithaga. En gennemsnitsbonde har ca. 150 kaffetræer på sin farm, hvorfor denne måde at arbejde sammen med sine naboer i området på, er en god måde for de lokale, at kunne producere god kaffe i større mængder. Ofte når man køber kaffe fra Kenya, og Afrika generelt, køber man ofte kaffe fra små kooperativer, både fordi farmerne ofte gror andet end kaffe på deres land, og derfor simpelthen ikke har mere plads at dyrke kaffen på, men også på grund af den store risiko, der kan være tilknyttet at have udelukkende kaffeproduktion.

I 2016-2017 så vi desværre hvordan mange kenyanske kaffefamilier måtte flytte fra hus og hjem grundet tørke. Mange kaffefarmere mistede hele deres høst, pga. usædvanlig lidt nedbør, hvilket naturligvis også ramte andre af deres afgrøder. Men når det er meget tørt kan man dyrke andre afgrøder som f.eks. majs og bønner, som er lidt mere hårdføre over for meget sol, og dermed kan man som farmer mindske risikoen ved at sætte alle sine penge i kaffeproduktion. Når man spreder risikoen på den måde, er det klart, at udbyttet af kaffen bliver mindre, men så har man en mere cirkulær produktion, der kan tåle uforudsete vejrforhold.

Vores kaffe her kommer altså fra et kooperativ, der er sammensat af 450 små farmere, og vi har valgt at købe kaffen på grund af dens unikke smagsprofil. Det er en dejlig sød og frugtig kaffe med noter af friskplukkede solbær og søde hindbær.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AB, hvilket betyder, at det er den næststørste klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smags-kvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

 

FAKTA OMKRING KAFFEN:

Oprindelsessted: Muranga County, Kenya
Producent:  Weithaga Factory
Kvalitet: SL28, SL34 og Ruiru11
Væksthøjde: 1700 meter over havet
Forarbejdning: Vasket og soltørret på drying beds
Cupping Score: 88