Rancilio Silvia E V6 2022

DEN KORTE GENNEMGANG

  • Én kedel - du kan ikke brygge og steame samtidig.
  • Vibrationspumpe
  • Lille og kompakt
  • Krafitg steamer trods kedelstørrelsen

Læs meget mere om denne maskine længere nede af siden.

Varenr.
38810013
4.595,00DKK
Se flere produkter fra Rancilio

Espressomaskinen fra Rancilio er en skarp sag til prisen. Den er lille, kompakt, vejer kun 15kg og passer ind i de fleste køkkener. Hvis du er espressodrikker og kun bruger mælk ind i mellem, er Silvia’en lige noget for dig.
Du skal være opmærksom på, at espressomaskinen ikke kan steame og brygge espresso samtidig. Det er en god ide at lære, hvordan temperaturen styres på Silvia’en, hvis man ønsker det samme resultat i koppen hver gang. Især hvis man vil lave flere kopper i træk.
Dermed ikke sagt, at maskinen ikke kan trække et par kopper ad gangen. Det kræver dog lidt snilde, og at man sætter sig ind i hvordan maskinen fungerer. Læs endelig videre neden for, for flere tips og tricks.

Hvad er nyt ved Silvia model 2020 ?

  • Sort gruppecover, i stedet for krom som før.
  • Rustfri steamarm.
  • Nye sumboler på knapperne for kaffe og vand.
  • Der medfølger nu en sort tamper, med 58mm flad base.

 


 

Temperatursurfing

Her er en metode, som er værd at kende til, når man vil have en god kop kaffe på Rancilio Silvia. Når man temperatursurfer, søger man at gøre maskinens temperatur så stabil som mulig.

Når maskinen er opvarmet, lader man vand køre igennem bryghovedet maskinen indtil termostaten på maskinen lyser. Det betyder, at der er trukket koldt vand ind i kedlen, som nu skal opvarmes. Så snart vandet er opvarmet, stopper knappen med at lyse. Du er nu klar til at brygge og også sikret, at termostaten har ramt ca. 95grader. Proceduren gentages mellem hver enkelt kop.

Husk at tømme spildbakken, den bliver hurtig fyldt!

 

Én kedel med termostat

En af grundene til, at espressomaskinen kan være så kompakt er, at kedlen kun indeholder 0,3L vand. Dvs. at vandet ofte skiftes ud og maskinen skal have lov til at opvarme løbende. Du kan se om maskinen er i gang med at varme vandet i kedlen op, hvis lampen lyser på tænd/sluk knappen.

Vandet i kedlen opvarmes når termostaten aktiveres, og det er derfor en god ide at temperatursurfe, som nævnt oven for. Kedlen er isoleret, så den holder bedst muligt på varmen.

 

Steamkraft

Rancilios steamer på denne maskine er overraskende effektiv i forhold til kedlens størrelse og kommer med en steamdyse med ét hul.

Fordi maskinen kun har én kedel, så bruges vandet i kedlen også til at steame med. Det betyder, at når du skal steame, skal du vente indtil vandet i kedlen er opvarmet til rette temperatur. Det tager lidt under ét minut.

Når du steamer, aktiveres pumpen i maskinen ikke. Du skal dermed ikke steame for store mængder ad gangen, da kedlen kan løbe tør for vand.

 

Opvarmningstid

Det er en god ide at lade espressomaskinen varme op i 20 minutter, selvom vandet i kedlen er opvarmet, så dit første bryg ikke bliver påvirket af en kold maskine.

 

Vibrationspumpe

Maskinen er udstyret med en slidstærk vibrationspumpe. Læs mere om denne type pumpe her.

 

Afkalkning

Rancilio Silvia kan til forskel for andre espressomaskiner godt afkalkes på hjemmematriklen. Pga. dens simple opbygning er det muligt at afkalke efter behov. Varmelegemet er dog følsomt på denne maskine, så vi kan ikke anbefale postevand til daglig brug.

Afkalkning slider unødvendigt på udstyret, og ved brug af kildevand/filtreret vand opnår du mindre slid på netop varmelegeme og alt andet udstyr i maskinen og sikrer en lang bedre smag i kaffen.

 

Vedligeholdelse af maskinen

Vi anbefaler at du rengør dit brugte udstyr og backflusher efter brug.

 

Specifikationer
Kedelsystem Single boiler
Kedeltype 0,3 L issoleret messingkedel
PID Nej
Pre-infusion system Nej
Fast vandtilslutning Nej
Pumpetype Vibrationspumpe
Manometer for kedeltryk Nej
Manometer for pumpetryk Nej
Vandtank 2 liter
Diameter filterkurv 58 mm
Autosluk Ja
Materiale Rustfri stålkabinet med lakeret jernramme
Medfølger tamper Ja
Antal portafilter medfølger 1
Medfølger single filterkurv Ja
Medfølger dobbelt filterkurv Ja
Blindfilter medfølger Ja
Effekt 1100 W
Dimension Højde 34 cm
Dimension Bredde 23,5 cm
Dimension Dybde 29 cm
Vægt 13.000000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.