Kaffekværne

Kaffekværne

Kaffekværne

Lad duften af nymalet kaffe sprede sig

15 varer

Faldende orden

15 varer

Faldende orden

Kaffekværne

En grundsten i et godt kaffebryg er en god kaffekværn.

Vi vil faktisk gå så langt og sige, at kaffekværnen er det vigtigste stykke kaffeudstyr du kan anskaffe dig i forhold til at brygge en god kop - altså lige efter selve kaffebønnerne.

Hvorfor er kaffekværnen så vigtig?

Uanset om du brygger espresso, mokka, stempel eller filterkaffe bliver kvaliteten i kaffen bedre, hvis du kværner kaffebønnerne lige inden, kaffen brygges.

Det skyldes, at kaffebønners aromaer er flygtige. De forsvinder dermed ret hurtigt efter formaling. Derfor får du en meget bedre oplevelse, hvis du har en kaffekværn stående på køkkenbordet – som kan male din kaffe lige inden, du brygger.

På den måde får du alle de lækre aromaer med ned i koppen.

Det skal du vide når du kværner kaffe

Formalingsgraden, altså kornstørrelsen af den formalede kaffe, har stor betydning for smag, styrke og balance mellem syre og bitterhed i kaffen.

Det handler om, hvor hurtigt vandet løber igennem kaffebønnerne. Denne proces har nemlig indflydelse på, hvor meget aroma og bitterhed, den færdige kaffe vil få.

Kort fortalt

Hvis det skal forklares ganske kort, så gør grovere formaling, at vandet løber hurtigere igennem kaffen. Det giver en mildere og mere syrlig kaffe.

Finere formaling trækker det i den modsatte retning, hvor vandet løber langsommere og trækker mere smag, styrke og bitterstoffer til sig.

En god kaffekværn med knive

Alle bør investere i en kaffekværn med knive. Det skyldes, at en sådan kaffekværn gør det muligt at indstille afstanden mellem knivene. Herved kan du styre (formalingsgraden). Dette er afgørende for at finde den helt rigtige balance af ovenstående, der passer lige netop til din smag.

2 typer kaffekværnblade

Der findes 2 typer kværnblade:

  • Koniske kværnblade
  • Flade kværnblade

Den koniske model kører med en akse i midten. De flade kværnblade ligger ovenpå hinanden og drejer hver sin vej.

Det er afstanden mellem kværnbladene, der afgør formalingsgraden (kornstørrelsen af den formalede kaffe).

Tip til dig der kværner kaffe

Ofte er det ikke nødvendigt at tilføje mere kaffe for at hæve styrken i kaffen, men blot et spørgsmål om at formale kaffen en tand finere.

Hvilken kaffekværn skal du vælge?

Først og fremmest bør du spørge dig selv, om kaffekværnen skal bruges til espressobrygning sammen med en espressomaskine - eller om kaffekværnen skal bruges til filterbryg, stempelkande, mokka osv.?

Førstnævnte stiller noget højere krav til kaffekværnen end de andre nævnte bryggemetoder.

Kaffekværn til espresso

Skal du kværne kaffe til espresso, bliver vandet presset igennem bønnerne med ca. 9 bars tryk. Det betyder, at kaffens smag ændrer sig betydeligt ved selv meget små ændringer i formalingsgraden (kornstørrelsen af kaffen).

Til espressobrygning ønsker du en kaffekværn, der kan indstilles præcist i så små trin som muligt (trinløs er bedst).

Køb en stabil kaffekværn, så den holder indstillingen, når først du har fået den indstillet til lige netop din smag.

Kaffekværn med flade knive

Du kan med fordel vælge en kaffekværn med flade knive, når det er til espresso, da de generelt maler kaffen mere præcist end de koniske.

Dette skal ikke forstås som om, at formalingsgrad ikke har en betydning, når det drejer sig om filterbryg eller stempelkandekaffe. Disse bryggemetoder er blot lidt mere ”tilgivende” og udsvinget er ikke så tydeligt ved små ændringer i kornstørrelsen på kaffen.

Gå aldrig på kompromis med din kaffekværn. Det er dit vigtigste kaffeudstyr!

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsNYT KAFFEHUS
Vores nye kaffehus & butik har åbent

Mandag-Fredag 10-18

Lørdag 10-16

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.