Cold brew coffee - Coldbrew is Hot!

Cold brew coffee - Coldbrew is Hot!

12. maj 2016
I de seneste par år er kaffeverdenen kommet med nye bud på, hvordan vores kaffe kan brygges, og hvordan den kan smage. Et bud, der piller meget ved den gængse opfattelse af ”hvad kaffe er”, er koldt brygget kaffe, også kendt som Coldbrew.
Cold brew coffee - Coldbrew is Hot!
Posted in: Opskrifter
I de seneste par år er kaffeverdenen kommet med nye bud på, hvordan vores kaffe kan brygges, og hvordan den kan smage. Et bud, der piller meget ved den gængse opfattelse af ”hvad kaffe er”, er koldt brygget kaffe, også kendt som Coldbrew. Cold Brew kræver en lang bryggetid Koldbrygget kaffe er kaffe der, som navnet antyder, brygges koldt eller ved stuetemperatur, og som brygges over lang tid. Et bryg kan vare fra 4 timer helt op til 24 timer. Det interessante ved disse lange bryggetider er blandt andet en markant anden kaffesmag, end den vi kender fra vores hverdag. Dette skyldes, at kaffen ikke bliver udsat for varmt vand og høje temperaturer. Det betyder, at mange af de olier og fedtsyrer, der normalt ekstraheres fra kaffen, ikke udvindes, og derfor ikke påvirker smagen i en koldbrygget kaffe. Som følge deraf oplever mange, at koldbryg er en læskende drik, der er mild, sød og forfriskende i smagen. Desuden påvirker de lange bryggetider kaffedrikkens koffeinindhold, så man får en langt mere koffeinholdig kaffe, end den vi er vand til at få. Hvordan gør man så? Hvordan får man den gode smag frem, og hvordan gør man det nemmest? Før vi siger noget endeligt, er det vigtigt at understrege, at den gode smag er individuel. Her følger et par eksempler på samt gode råd til, hvordan du kan brygge din egen koldbryg derhjemme. Der findes hovedsageligt to forskellige bryggemetoder – drip og immersion. Drip Coldbrew Laves i et setup, hvor vandet drypper ned over kaffen vha. en ventil, dvs. kaffe og vand er kun i kontakt i begrænset tid, som vi kender det fra almindelig kaffebrygning. Ved at indstille ventilen og dryphastigheden kan man styre bryggetiden, og dermed i høj grad også smagen, som (afhængigt af kaffens oprindelse) ofte har noter af karamel, chokolade og frugt, og nærmest kan opleves likøragtig. Denne bryggemetode kræver et mere avanceret udstyr end immersion. Immersion Coldbrew Foregår ved at kaffen nedsænkes (immersion) i koldt vand og brygges koncentreret på køl i et vilkårligt antal timer. Denne metode kan nemt brygges derhjemme, da den i bund og grund ikke kræver mere end en kande, et filter, kaffe, vand og et køleskab. Jo længere tid kaffen brygges des mere tung vil den opleves, og jo mindre kompleksitet vil den have. Vores bud på, hvordan du kan brygge en immersion coldbrew derhjemme Gode forudsætninger: Friskristet kaffe Kalkfattigt vand Kværn Vægt Du skal bruge 100-120 gram frisk formalet kaffe pr. liter vand Fremgangsmåde: 1. Kaffee formales groft, som til stempelkande 2. Koldt vand hældes over kaffen i en beholder el. server 3. Lad kaffen stå på køl i alt mellem 6-24 timer 4. Smag løbende på kaffen for ønsket resultat 5. Når ønsket resultat er opnået filtreres kaffen gennem et kaffefilter eller kaffen tages op af beholderen el. serveren 6. Server over isterninger
Did you like this post?
0
0

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.