Kenya 250g

Cooperativ: Gicherori, 1100 Smallholder Farmers     

Kaffesort: SL28, SL34, Ruiru 11

Process: Vasket

Ristegrad: Lysristet                           

Fyldig og frugtig. Noter af solbær, hindbær og stikkelsbær.

Vi har ristet vores Kenyakaffe lyst så vi får de frugtige og syrlige noter frem.

Varenr.
38200014
104,00DKK
  • Køb 10 for 88,40DKK pr styk og spar 15%
Se flere produkter fra KONTRA

Denne kaffe kommer fra Gicherori nær Embu i Kenya’s centrale provins på Mount Kenya’s smukke skråninger. Denne region er kendt for en næringsrig, vulkansk jord, og for et godt mikroklima med nok regn.

Omkring 1.100 farmere leverer deres røde, modne kaffebær til Gicherori der sammen med 4 andre vaskestationer hører under Kibugu Farmers Cooperative Society. På Gicherori pulpes bærerne med en disc-pulper, og flyder derefter ind til fermenteringstankene, hvor de undergår en kontrolleret fermenteringsproces. Herefter vaskes kafferne, og lægges i vand inden de endelig soltørres i op til 15 dage altimens de nøjsomt afdækkes midt på dagen og om natten.

Kaffedyrkning i Kenya

I Kenya dyrkes kaffe på cirka 160.000 hektar. Plantager dækker 1/3 af arealet, men den største del udgøres af mindre farme der etablerer sig i kooperativer.

Det samlede areal der bruges til kaffedyrkning i Kenya anslås til 160.000 hektar. Plantager udgør omkring en tredjedel af området, men den den største del af jorden bruges af småbønder, der opdeler sig i mindre kooperativer. Normalt sælges kaffen via auktioner, der finder sted ugentligt i høstsæsonen. Prissætningen defineres af kopkvaliteten og klassificeringen, som for det meste afhænger af bønnestørrelsen.

Kombinationen af ​​rød vulkansk jord, højde og ideelt klima har en afgørende indvirkning på udviklingen af ​​den aroma, der karakteriserer denne kaffe. På grund af den geografiske placering på ækvator er der kun små forskelle på de forskellige årstider i Kenya. Derfor kan bønderne høste to gange om året, hvilket resulterer i en hoved-høst (main crop) og en mindre høst (fly crop).

Efter sigende bragte franske missionærer frø til Taita Hills-området i 1880'erne. Indført i Kiambu-distriktet i 1896 fandt kaffe en fantastisk kombination af højde, jord og temperatur, som resulterede i den høje kvalitet, som kenyansk kaffe er kendt over hele kloden for.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AA, hvilket betyder, at det er den største klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smags-kvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Filter
  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over


Opbevaring:
Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 C

Specifikationer
Oprindelsessted Embu, Kenya
Kaffesort SL28
Producent Smallholder Coffee Farmers
Væksthøjde 1500 - 1700 meter over havet
Forarbejdning Washed
Tørreproces African Dry Beds
Høsttid Oct – Dec
Cupping Score N/A
Vægt 0.250000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsNYT KAFFEHUS
Vores nye kaffehus & butik har åbent

Mandag-Fredag 10-18

Lørdag 10-16

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.