Kontra Espresso 250g

Cremet espresso med stor krop. Noter af pekannød, karamel og mørk kryderet chokolade.

Denne espressoblend ligger solidt i midten af vores risteprofil, med en fin balance af syre og bitterhed.

Varenr.
200005
77,00 DKK
  • Køb 10 for 65,90 DKK pr styk og spar 14%
Se flere produkter fra KONTRA

Vores KONTRA Espresso er en blanding af 3 forskellige kaffer. Det er en klassiker i vores hus, som vi er stolte af er på vores kaffehylder. Denne espresso er ristet mørkt, og er skabt med det formål, at den skal smage igennem mælkebaserede espressodrikke, og stadig have karakter og fylde. Den egner sig rigtigt godt til dig, som godt kan lide en espresso med dybde og karakter. Espressoen er kraftig og består af lidt godt fra alle verdenshjørner, fra Indien får vi dybde og krydderier hvorimod Brasilien og Colombia giver blandingen sødme og en let syre.

De tre kaffer kommer alle fra farme vi har arbejdet sammen med igennem mange år – faktisk mere end 6 år for dem alle. Alle kafferne bliver transporteret direkte til Danmark hvor vi rister og pakker dem, så de kan komme hjem til dig og blive nydt. Vi har et godt forhold til farmerne, som vi snakker med når de har noget på hjerte og omvendt.

 

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Espressomaskine
  • Mokkakande

 

PROCENTFORDELINGEN AF KAFFERNE:

  • 40% Guatemala – La Serrania – Washed
  • 40% Brasilien – Fazenda São Silvestre – Pulped Natural
  • 20% Indien – Nagambika Estate – Washed

 

Den Guatemala kaffe

Farmer Pedro Fernádez grundlage sin gård La Serranía i 1985. Han er drevet af en passion for kvalitet, og dyrker sin jord med respekt for miljøet – ligesom hans forfædre gjorde det før ham. Udover kaffe dyrker farmen også andre afgrøder på en etisk og bæredygtig måde. Størstedelen af farmen er plantet til med fyrretræer og de nitrogenfikserende Inga-træer, som giver skygge til de afgrøder, der gror under dem, ligesom de bidrager med organisk materiale, der bruges som naturlig gødning og forhindrer erosion af jorden. Pedro dyrker også bl.a. kardemomme og prydplanter.

Finca La Serranía ligger i regionen El Progreso, San Cristobal Acasaguastlàn, i bjergkæden Sierra de Las Minas, Guetamala. Plantagen ligger i et regnskovsmiljø, der giver et unikt mikroklima på grund af den kolde og fugtige luft fra Sierra de Las Minas om aftenen, og den varme opadstigende vind fra Motagua’s floddal i løbet af dagen. La Serranías højde varierer fra 1.300 moh i den nedre del af gården, op til 1.600 moh i den højere del.

På baggrund af farmens høje beliggenhed er alle bønner, der dyrkes på La Serranía ’Strictly Hard Bean’ (SHB). Termen refererer til bønner, der er dyrket i min. 1400 meters højde. Det bevirker, at bønnerne udvikler sig langsommere, og derfor bliver hårdere og tættere i strukturen end bønner der er dyrket i lavere højder. Konsistensen og smagen af højvoksende bønner gør dem mere eftertragtede og ofte dyrere.

På La Serranía dyrkes adskillige kaffesorter. Denne blanding kalder Pedro ‘Capulin’. Den består af sorterne Catuaí, K7, Murta og Yellow Villa Sarchí.

Den brasilianske kaffe

Kommer fra farmen São Silvestre, som drives af de to Andrade brødre siden 1991. Farmen er beliggende i det nordlige Minas Gerais, som ligger i det sydøstlige Brasilien. Andrade familien har dyrket kaffe igennem flere generationer. Det hele startede på farmen Capim Branco, som er beliggende i Cerrado Mineiro, hvilket er ca. 40 kilometer væk fra farmen São Silvestre. Grunden til at de har købt flere farme er, at de har en mission om, at der skal være mere kaffe af den højeste kvalitet til stede på kaffemarkedet. De har kontinuerligt forbedret deres forarbejdningsmetoder, og deres processer fra kaffen er plukket til den er færdigforarbejdet. Igennem de sidste par år har de vundet flere priser for deres kaffer, blandt andet har de vundet den internationale kaffekonkurrence ”Cup of Excellence”, hvilket er et stærkt bevis på, at deres anstrengelser og deres passion for at producere højkvalitetskaffe er gået rigtigt godt.

På farmen São Silvestre er jorden primært vulkanjord, som er ideelt til at dyrke kaffefarmens primære sorter: Yellow Icatú, Yellow Bourbon og Típica. Kaffen der er brugt til vores blanding er Yellow Icatú, og den er ”Pulped Natural”, som er en forarbejdningsmetode, der ofte bruges i Brasilien.

Den indiske kaffe

Kommer fra farmen Nagambika Estate, som drives af A.N. Devraj og hans hustru Pallavi. Ægteparret er tredje generation, der styrer farmen, og det er blandt andet en af grundene til, at de behandler den som deres barn. De bor på farmen stort set hele året, men når der er monsunregn flytter de til hovedstaden Bangalore for et søge ly i et par uger. Kaffefarmen er stort set selvforsynende. En kilde nær huset forsyner dem med friskt drikkevand, og giver også familien elektricitet ved hjælp af en lille vandmølle. Derudover har de et lille biogas anlæg, der kan forsyne køkkenet med gas til madlavningen.

Nagambika Estate har en total størrelse på 121 hektar, hvoraf der dyrkes kaffe på ca. 20 hektar af plantagen. På resten af landet dyrkes vanilje, kardemomme, peber, ingefær, jackfrugt og lidt andet småt og godt. I en periode dyrkede familien også appelsiner, bananer og mangoer, men det stoppede de hurtigt med, fordi det tiltrak elefanter fra området. Det lyder jo egentlig meget hyggeligt, men de store flokke af elefanter trådte alt ned omkring sig, og endte med at ødelægge store områder af farmen, så det stoppede de hurtigt med igen.
Udover et vildt dyreliv med elefanter, får farmen også engang imellem besøg af vilde leoparder og tigere. Det er dog sjældent da de ofte bor under lavere himmelstrøg, men det sker fra tid til anden, at nogle af de unge dyr søger op for at finde nye steder oppe i bjergene, hvor de kan bygge rede og bo.


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: 10-12 gram pr. singleskud espresso.
Vandtemperatur: 90-94 C
Bryggetid: 20-30 sekunder.

Specifikationer
Navision discount group KAFFE
Vægt 0.250000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Reparation

Hvis du køber en espressomaskine hos os, kan du altid få den serviceret af vores teknikere på eget værksted. Klik herunder for at læse mere om indlevering og service af maskiner.