Pour Over (håndbryg)

Pour Over (håndbryg)

Håndbrygget kaffe er bedst

Vi har håndplukket et stort udvalg af bryggeudstyr, som vi er svært begejstrede for

27 varer

Faldende orden

27 varer

Faldende orden

Den hippeste måde at fremstille en rigtig god kop kaffe på er at håndbrygge den. Det kan gøres på mange måder f.eks. på Chemex, Hario eller Kalita. Fælles for disse tre bryggesystemer er, at du selv skal hælde vandet over kaffen. Det gøres bedst med en kande udstyret med en lang slank tud. På den måde kan du bedst styre vandtilførslen – altså hvor hurtigt du hælder vandet over dine kaffebønner.

Det er også en rigtig god idé at bruge en vægt, både til afvejning af bønner men også til at holde styr på, hvor meget vand, du tilfører. Vi anbefaler 250 gram vand til 20 gram kaffebønner, og en samlet bryggetid på 2:30 minutter.

Chemex

Chemex er uden tvivl den smukkeste kaffebrygger, vi har - måske er det også derfor, at den kan ses i den faste udstilling på MOMA i New York. Ikke desto mindre, kan man på denne skønhed brygge en fabelagtig kop kaffe, der er fyldig og silkeblød. Vi anbefaler, at du formaler dine kaffebønner en lille smule grovere til Chemex, da filtrene er en anelse tykkere end til f.eks. Hario, og vandet derfor er lidt længere tid om at løbe igennem.

Hario

Hario er et japansk bryggesystem, der har set verdens lys på en fabrik, hvor man traditionelt har fremstillet glas til videnskabelig og medicinal brug. Firmaets produkter fremstilles efter den filosofi, at de skal være både smukke og funktionelle, og de buede Bueno-kander har da også gået deres sejrsgang verden over. Særlig populær er dog filterholderen, der går under navnet V60. Navnet afslører filterets hældning på 60 grader, og populariteten er ikke til at misforstå, når man smager den fyldige kaffe, man kan brygge på den japanske tragt. Det særlige ved netop denne tragt, er de snoede riller på indersiden, der giver en bedre udnyttelse af kaffebønnerne.

Kalita

Endnu en klassiker fra Japan har fundet vej til hylderne på Østerbro. Kalitaen er uundgåelig, hvis du vil være med på Third Wave-kaffebølgen, og det er heller ikke svært at forstå, at den er blevet så populær over hele verden. Særligt er denne brygger kendt for at levere et ensartet produkt, der stiller lidt mindre krav til baristaen end ovenstående model. Den store forskel på Hario og Kalita er, at førstnævnte er udstyret med ét hul i tragtens bund, mens sidstnævnte er udstyret med 3 mindre huller, og derfor skulle kunne levere en mere jævn ekstraktion.

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsNYT KAFFEHUS
Vores nye kaffehus & butik har åbent

Mandag-Fredag 10-18

Lørdag 10-16

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.