Vi elsker stempelkandekaffe, men vi hader grums! Derfor har vi valgt, at vi kun vil forhandle stempelkander af mærket Espro. Sagen er nemlig den, at disse kander har et patenteret dobbeltfiltersystem, der sikrer, at grums ikke slipper igennem – i hvert fald er fænomenet elimineret til et minimum. Tilmed kan elskere af en helt ’ren kop’, tilkøbe papirfiltre, der let monteres mellem stempelkandens to filterskåle.

Espro Stempelkander

’Vi arbejder hver dag på at udvikle bedre udstyr, så alle kan drikke god kaffe’ – sådan starter canadiske Espro’s fortælling om deres egen historie. Historien starter dog langt tidligere med makkerparret Chris og Bruce, to ingeniører, der i weekender og sene nattetimer tog fat på at skabe en bedre kaffebrygger end de tilgængelige, og så til en overkommelig pris. De havde fået øjnene op for Clover Brewing der med en startpris på 13.000 dollars var utilgængelig for de fleste, og duoen gik derfor i gang med at analysere de essentielle elementer i en god kop kaffe. Weekender og nattetimer blev brugt på at udvikle det første produkt; The Calibrated Tamper – det vi i Danmark kalder en klik-tamper, altså en tamper, der afgiver et klik, når du rammer et tryk på, i dette tilfælde, 30 pounds. Dernæst fangede stempelkanden deres opmærksomhed og med de 3 kardinalpunkter temperatur, ekstraktion og filtrering udviklede de Espro Press med en kande udstyret med double-wall for at sikre temperaturstabiliteten, vakumforseglet filter med vakumkanter udgjort af silikone, der sikrer at grums og vand ikke blandes, og ikke mindst de 2 mikrofiltre med et ekstremt finmasket net, der ifølge producenten er op til 12 gange finere end gennemsnittet på andre stempelkander.

Espro filter

Espros styrke er, at de konstant udvikler deres produkter. De opfordrer ligeledes kunder og brugere af deres produkter til at komme med forslag til forbedringer, og anser deres produkter som i konstant udvikling. Som de selv siger: ’We’re far from done. In fact, we are just getting started.’

Læs mere her: https://www.kontracoffee.com/espro-press-stemplekande

Espro bryggeopskrift