Tips og Tricks

Du er den glade ejer af en lækker espressomaskine, så du på daglig basis kan brygge topklasse kaffe derhjemme. Men hvad var det nu lige de sagde om pleje og vedligehold af maskinen? Læs med her.

Rengør espressomaskinen hver dag

Når du har brugt maskinen, skal du rengøre den. Det skal ikke forståes sådan, at du skal rengøre den flere gange om dagen, men når maskinen er færdig med dagens arbejde, fortjener den en omgang rens. Vi anbefaler, at du laver backflush, giver maskinen en god gang tandbørstning og en kærlig klud. Du kan se hvordan du baskflusher her. Bagefter er den en god idé at vaske bajonetten godt af, og sætte den på plads i bryggehovedet. Med en tandbørstning mener vi, at du rengør bryggehovedet med en stiv børste f.eks. sådan en her. Tør til slut maskinen af med en fugtig klud og puds evt. efter hvis du kan lide maskinen skinnende blank.

Benyt kalkfattigt vand

Ud over at blødt vand giver en bedre kop kaffe, sikrer det også at din espressomaskine får et længere liv. Kalk har til alle tider været den største fjende ift. beskyttelse af kaffemaskiner, og det er faktisk sådan, at skader på din maskine, der er forårsaget af kalk, ikke dækkes af garantien. Du kan vælge at sætte et kalkfilter på din vandhane, du kan benytte en filterkande, og du kan købe passende flaskevand (vær obs på indholdet af kalk). Der er mange veje til kalkfattigt vand, men en ting er sikkert: Hvis du gerne vil beholde din espressomaskine i mange år, så skal du sørge for, at benytte kalkfattigt vand.

Montér jordstik

Vi anbefaler, at du monterer jordstik på din maskine. Det skyldes at udenlandsk producerede maskiner er lavet med omvendt jordstik. For at beskytte komponenterne i din maskine, bør du skifte stikket. Du kan også bruge en adapter. Det er sådan, at maskinen ofte ikke registrerer fejl på komponenter, når den ikke er tilsluttet jord, og derfor opdager du ikke, hvis der er noget galt før det er for sent. Når du har jord på dine elektriske komponenter, lever de længere, og du mindsker i øvrigt også risikoen for at få stød!

Rengør vandtanken

Rengøring af vandtanken er en nødvendighed for at sikre, at der ikke sker en utilsigtet ophobning af bakterier, og for at undgå at flydemagneten sætter sig fast. Flydemagneten registrerer vandstanden tanken. På de fleste modeller kan vandtanken let tages op og vaskes af. Brug almindeligt opvaskemiddel og en blød børste.

Aktivér tevandshanen dagligt

For at sikre, at vandet ikke står stille i boileren på din espressomaskine anbefaler vi, at du dagligt tapper en smule vand gennem tevandshanen. Alternativt kan du tømme tanken helt en gang om ugen. På den måde undgår du uhensigtsmæssig stilstand, ophobning af bakterier og så får du motioneret ventilerne lidt.

Vedligeholdelse af espressoudstyr

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsNYT KAFFEHUS
Vores nye kaffehus & butik har åbent

Mandag-Fredag 10-18

Lørdag 10-16

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.