Etiopien, Bildimoo 250g

Etiopien, Bildimoo 250g

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

78,00 DKK
 

Frisk syrlighed, sød og juicy med noter af passion og kirsebær.


Kom 10 stk. 250 grams poser eller mere i kurven og der bliver fratrukket 20% på prisen ved kassen.

78,00 DKK

Denne kaffe er forarbejdet på Israel Degfas vaskestation, hvor han dagligt arbejder med at forbedre forarbejdningen af kaffe. Vaskestationen ligger i Guji i Adola området, og den hedder Messina. Faktisk ejer Israel Degfa 26 vaskestationer i nærområdet, og fælles for dem alle er:

 • De er ejet af Israel Degfa
 • De arbejder på et træningsprogram for kaffefarmere, for at øge kvaliteten af kafferne
 • Der er lavet en skole til farmernes børn, hvor de også bliver undervist i botanik og dyrkning af kaffe
 • Kaffen der produceret er kun specialitetskaffe og dermed ikke kommerciel
 • De har et Rainforest Alliance program
 • De overdækker tørrestationerne med skyggenet
 • Der arbejdes på tværs af farmere, så de kan hjælpe hinanden med nye sorter, nye metoder mv.
 • Kaffefarmerne bliver betalt ekstra for at være med i kaffegrupperne, som hører til vaskestationerne (dette gøres for at motivere dem til at aflevere bedre kaffekvaliteter).

Mange af Israels vaskestationer klarer sig rigtigt godt, hvilket i høj grad skyldes deres placeringer rent geografisk, men også fordi der bliver investeret mange penge i at få bedre systemer og maskiner på alle stationerne. På Messina vaskestationen, hvor denne kaffe er fra, betales kaffefarmerne en ekstra betaling, for at levere gode kvaliteter til vaskestationen.

Israel forsøger dagligt at forbedre kvaliteten af den kaffe han producerer på sine vaskestationer. Han har blandt andet investeret i et system, hvor de høstede kaffebær bliver adskilt i flere kvaliteter end ellers, baseret på kaffens densitet. Kaffebærerne i ”den højeste kvalitet” bliver yderligere vurdere af et særligt uddannet kvalitetshold.

Vi har ristet denne kaffe lyst for at fremhæve den behagelige syrlighed i kaffen.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

 • Stemplekande
 • Kaffemaskine
 • AeroPress
 • Pour Over (Chemex/Hario/Kalita)

 

Fakta om kaffen:

Oprindelsessted: Etiopien
Region: Nensebo, Bildimoo
Producent: Testi West Arsi Washing Station
Proces: Natural
Væksthøjde: 1900 meter over havet
Forarbejdning: Tørret på afrikanske "drying beds"
Cupping Score: 88

Mere om denne etiopiske kaffe

I mange år har man i Etiopien ikke måtte eksportere kaffe direkte, hvis man var kaffeproducent, men i 2017 blev reglerne ændret, så man kan eksportere og naturligvis også importere mere direkte, i dag end hvad man har kunnet førhen. Kaffen her er også eksporteret direkte fra Israel Degfas vaskestation, hvilket betyder, at sporbarheden og gennemsigtigheden i, hvem der betales hvad, bliver væsentlig bedre og nemmere at gennemskue. Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning for kaffeproduktionen i Etiopien og for at honorere farmerens hårde arbejde bedst muligt.

Hver dag efter dagens høst bæres kaffen til vaskestationen. De fleste af kafferne i vores lot kommer fra små farmere med land fra mellem 0,5 til 5 hektar, hvoraf størstedelen er dyrket økologisk, men dog uden certificering. På en hektar land kan en farmer i gennemsnit have lidt mindre end 1500 kaffetræer, og ét kaffetræ producerer kaffebær svarende til mindre end 100-200 gram grøn kaffe. Når kaffen er ristet forsvinder 20% i ristesvind, på grund af den store varen tilførsel og dermed udtørring af bønnen. Når udbyttet i sidste ende er så lidt, så kan man godt forstå, at kaffefarmerne gerne vil have så meget ud af deres kaffebær som muligt, og ikke mindst så meget værdi ud af det store arbejde de lægger for dagen.


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 C

OBS: Produktbilledet er desværre ikke opdateret, og kaffebeskrivelsen på posens etiket er derfor ikke korrekt. Vi beklager ulejligheden.