Geisha kaffe - hvorfor er denne kaffe så speciel?

Af Kristine Zachariassen, KONTRA Coffee - d. 05-04-2016

 

Geisha Blomst

Hvad er Geisha, og hvad gør netop denne kaffe særlig speciel? Geisha er en eksklusiv og sjælden kaffesort, der rent smagsmæssigt skiller sig ud med sine velafbalancerede og florale jasmin- og bergamotaromaer. Kaffesorten bliver som oftest associeret med Panama, da det var her kaffesorten første gang fik sit eksklusive ry, men faktisk har man kun dyrket kaffesorten i Panama siden 1960’erne.

 


 

Geisha kaffesorten kommer fra Etiopien

Egentlig stammer sorten fra Etiopien, hvor man kendte til dens eksistens flere årtier før den blev udbredt i Panama. I Etiopien opdagede man sorten i området omkring byen Geisha, som ligger i det det sydvestlige Etiopien. Efter man havde opdaget sortens fantastiske smagspotentiale, begyndte man at eksperimentere med at dyrke sorten i andre lande, herunder Kenya, Uganda og Tanzania. Fra Tanzania kom kaffesorten på en lang rejse over Atlanterhavet, hvor de små træer senere blev fundet i Panama. Der gik et par år, før man formåede at dyrke planten, så dens potentiale kom til sin ret, og først i 2004 fik geishakaffen sin ”renæssance”. En kaffefarm i Panama isolerede produktionen af geishasorten, og arbejdede med dyrkningen af den i relativt høje højder, og efter at have nået et resultat man mente var fornuftigt, tilmeldte man kaffen til kaffekonkurrencen ”Taste of Panama” – kaffen blev selvfølgelig et hit.

Geisha kaffebær

 

På mange måder kan man kalde dette for en skelsættende begivenhed i forhold til geishakaffens popularitet i specialitetskaffeverdenen, hvor dens komplekse og unikke smagsprofil gør kaffen særlig attraktiv. Den gode smag relateres naturligvis til kaffesortens muligheder, men derudover foretages selve dyrkningen og forarbejdningen af kaffen med ekstraordinær omhug og respekt for den sjældne kaffesort.

 


 

Geisha kaffebønner

 

Butik og showroom


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Ønsker du at få fremvist en specifik maskine så ring til os på 35 25 59 20 ca. 30 min før du ankommer til vores butik, så sørger vi for at maskinen er varm og klar til en demo.

35 25 59 20

Reparation

Hvis du køber en kaffemaskine hos os, kan du altid komme ind med den og få den lavet. Vi tager 1 time for at kigge på den, og derefter timepris for selve reparationen.

35 25 59 20