Geisha kaffe - hvorfor er denne kaffe så speciel?

Af Kristine Zachariassen, KONTRA Coffee - d. 05-04-2016

 

Geisha Blomst

Hvad er Geisha, og hvad gør netop denne kaffe særlig speciel? Geisha er en eksklusiv og sjælden kaffesort, der rent smagsmæssigt skiller sig ud med sine velafbalancerede og florale jasmin- og bergamotaromaer. Kaffesorten bliver som oftest associeret med Panama, da det var her kaffesorten første gang fik sit eksklusive ry, men faktisk har man kun dyrket kaffesorten i Panama siden 1960’erne.

 


 

Geisha kaffesorten kommer fra Etiopien

Egentlig stammer sorten fra Etiopien, hvor man kendte til dens eksistens flere årtier før den blev udbredt i Panama. I Etiopien opdagede man sorten i området omkring byen Geisha, som ligger i det det sydvestlige Etiopien. Efter man havde opdaget sortens fantastiske smagspotentiale, begyndte man at eksperimentere med at dyrke sorten i andre lande, herunder Kenya, Uganda og Tanzania. Fra Tanzania kom kaffesorten på en lang rejse over Atlanterhavet, hvor de små træer senere blev fundet i Panama. Der gik et par år, før man formåede at dyrke planten, så dens potentiale kom til sin ret, og først i 2004 fik geishakaffen sin ”renæssance”. En kaffefarm i Panama isolerede produktionen af geishasorten, og arbejdede med dyrkningen af den i relativt høje højder, og efter at have nået et resultat man mente var fornuftigt, tilmeldte man kaffen til kaffekonkurrencen ”Taste of Panama” – kaffen blev selvfølgelig et hit.

Geisha kaffebær

 

På mange måder kan man kalde dette for en skelsættende begivenhed i forhold til geishakaffens popularitet i specialitetskaffeverdenen, hvor dens komplekse og unikke smagsprofil gør kaffen særlig attraktiv. Den gode smag relateres naturligvis til kaffesortens muligheder, men derudover foretages selve dyrkningen og forarbejdningen af kaffen med ekstraordinær omhug og respekt for den sjældne kaffesort.

 


 

Geisha kaffebønner

 

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Reparation

Hvis du køber en espressomaskine hos os, kan du altid få den serviceret af vores teknikere på eget værksted. Klik herunder for at læse mere om indlevering og service af maskiner.