Kaffe

Kaffe

Alle kaffebønner er friskristet og er ristet i Danmark

23 varer

Faldende orden

23 varer

Faldende orden

Kaffe & kaffebønner

Kaffe er det essentielle hos os, Kontra Coffee. Kaffen danner baggrund for alt vi laver – uden den, er der ingen grund til at gå op i udstyr, service samt vejledning i, hvordan man brygger den bedste kaffe.

Derfor går vi op i den råvare, som du får og har i din kop. Kvalitet i koppen er Kontra Coffees udgangspunkt, og vi importerer fantastiske kaffebønner fra hele verden, af den højeste kvalitet med henblik på smagen.


 

Kaffebønner fra hele verden

Vi handler med kaffefarme fra hele verden og for os er 100% sporbarhed en mærkesag. Derfor kan du altid bag på vores kaffeposer læse, præcis hvor kaffebønnerne kommer fra – lidt omkring selve kaffefarmen, hvordan kaffebønnerne er forarbejdet, væksthøjde og hvilken type kaffebønner der er tale om.

Vi har kaffebønner fra bl.a. Syd-og Mellemamerika, Afrika, Indien og vi er en del af Orang Utan Coffee-projektet i Sumatra, Indonesien. Indimellem sniger der sig nogle mindre partier af særlige kaffetyper ind, så hold øje med sortimentet!

 

Altid på jagt efter den bedste kaffe og smagsoplevelse

Hos Kontra Coffee køber vi grønne kaffebønner hjem fra hele verden. Gennem vores netværk og vores rejser rundt i verden, forsøger vi at skaffe de bedste kaffebønner og skønneste smagsoplevelser hjem til hylderne i vores lille butik på Østerbro i København.

Du kan læse mere om vores rejser rundt om i verden på vores blog eller du kan komme forbi butikken og få personlig vejledning tips og fif til at vælge den – for dig – helt rigtige kaffebønne.

 

Vi rister selv vores kaffebønner

I vores risteri på Jernholmen tager vores ristemester kaffebønnerne under kærlig behandling. Først vurderes kaffens kvalitet, og den prøveristes ud fra dens egenskaber. Når vi har prøveristet og prøvesmagt kaffen, og vi har fundet den profil vi ønsker kaffen skal have, ristes bønnerne på vores stor kafferister, en Loring S70 Peregrine. Man kan riste op til 70 kilo kaffebønner på den ad gangen – eller det vil sige, at man hælder 70 kilo grønne kaffebønner i den store tragt, og ud af lugen kommer små 13 minutter senere 60 kilo knitrende, friskristede brune kaffebønner. Bønnerne taber nemlig cirka 17 procent af deres vægt under ristningen.

Vores store kafferister er den mest miljøvenlige på markedet, og den er vurderet til at være 80% mere gasbesparende i forhold til en konventionel kafferister.

Loring S70 Peregrine
Ristet kaffe
Kontra Coffee produktion

 

Teamet i vores risteri kan i se her. De pakker den friskristede kaffe, og sørger for, at du altid kan læse på poserne, hvem der har dyrket den, hvordan den er forarbejdet osv.

 

Kaffebønnerne skal lige have lov at ligge lidt…

Vi synes, kaffen er klar til at blive drukket 4-5 dage efter, den er blevet ristet. Den afgiver nemlig en masse gasser efter risteprocessen, som kan gøre den noget spinkel og nærmest græsagtig.

Derfor skal de nyristede bønner lige have tid til at gasse af.

Vi pakker kaffen umiddelbart efter den er blevet ristet. Det er derfor, vores poser har en ventil i toppen, så gasserne kan slippe ud. Vi kalder kaffen friskristet 6 uger fra ristedato, men vi synes, stadig den er rigtig god i helt op til et halvt år efter. Det skyldes den omhyggelige emballering, nænsomme behandling og de gode råvarer.

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsNYT KAFFEHUS
Vores nye kaffehus & butik har åbent

Mandag-Fredag 10-18

Lørdag 10-16

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.