Kenya Kiang'Ombe 250g

Kenya Kiang'Ombe 250g

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

93,00 DKK
 

Sød citrussyre med noter af solbær, grønne æbler og assam te.


Kom 10 poser eller mere i kurven og der bliver fratrukket 20% på prisen ved kassen.

93,00 DKK

Efter sigende bragte franske missionærer frø til Taita Hills-området i 1880'erne. Indført i Kiambu-distriktet i 1896 fandt kaffe en fantastisk kombination af højde, jord og temperatur, som resulterede i den høje kvalitet, som kenyansk kaffe er kendt over hele kloden for.

Kaffeplanter finder naturligt ekstremt frugtbare jordarter i Kenyas voksende regioner. Jorden er ung og vulkansk og meget rig på organisk stof. Højden i kaffedyrkningsområder spænder fra mindst 1280 moh i Embu (den østlige del af Mount Kenya-regionen) til en højde af 2300 moh i Nyeri (vestlige skråninger).

Kiranga er en farm på 10 hektar i Kiranyaga amt. De sorter, der dyrkes på farmen, er SL28 og SL34 og Ruiru11. De første to nævnte er arter, der er specielt udviklet til dyrkning i Kenya. De er begge opkaldt efter laboratoriet, der introducerede dem i 1950'erne - Scott Laboratories. Det er Bourbon-sorter og giver Kenya den karakteristiske store krop og vinrige solbærnoter, som det er berømt for.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AB, hvilket betyder, at det er den næststørste klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smags-kvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

 

Vi har ristet vores Kenyakaffe lyst så vi får de frugtige og syrlige noter frem.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Filter
  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over

 

FAKTA OMKRING KAFFEN:

Oprindelsessted: Kirinyaga, Kenya
Producent:  Kiangombe Coffee Farmers
Kvalitet: SL28 og SL34
Væksthøjde: 1700-1800 meter over havet
Forarbejdning: Vasket
Cupping Score: 88Opbevaring:
Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 C