Kenya Gakundu 250g

Kenya Gakundu 250g

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

93,00 DKK
 

Sød citrus syrlighed, intens fylde, noter af solbær og tropiske frugter.


Kom 10 poser eller mere i kurven og der bliver fratrukket 20% på prisen ved kassen.

93,00 DKK

Efter sigende bragte franske missionærer frø til Taita Hills-området i 1880'erne. Indført i Kiambu-distriktet i 1896 fandt kaffe en fantastisk kombination af højde, jord og temperatur, som resulterede i den høje kvalitet, som kenyansk kaffe er kendt over hele kloden for.

Gakundu er en kaffemølle beligggende på Mount Kenyas skråninger, 145 km fra Nairobi, hvor den siden åbningen i starten af 1970erne har forarbejdet kaffe af høj kvalitet fra de omkringliggende landsbyer Kamviu, Gakundu og Manyatta. I denne region er jorden ung og vulkansk og meget rig på organisk stof.

På Gakundu vaskes, pulpes og fermenteres kaffen. Når fermenteringsprocessen er ovre vaskes bønnerne fri for pulp. Herefter lægges de igen i vand i 24 timer. Denne sidste iblødlægning bidrager til den rene smagsprofil, som Kenyanske kaffer er så berømt for.

Sådan klassificeres kaffebønnestørrelse i Afrika

Bønnestørrelsen er en AB, hvilket betyder, at det er den næststørste klassificering indenfor bønnestørrelser i Afrika. Der er mange som tror, at AA er den bedst kvalitet kaffe, man kan få fra Kenya, men igen, den klassificering knytter sig udelukkende til bønnestørrelsen, og ikke selve smags-kvaliteten af kaffebønnen. I princippet kunne alle AAere være en dårlig smagskvalitet et år, men naturligvis stadig modtage klassificeringen AA, da det udelukkende kun handler om størrelsen på bønnerne.

Vi har ristet vores Kenyakaffe lyst så vi får de frugtige og syrlige noter frem.

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Filter
  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over

 

FAKTA OMKRING KAFFEN:

Oprindelsessted: Embu County, Kenya
Producent:  Gakundu Coffee Factory
Kvalitet: SL28 og SL34
Væksthøjde: 1680 meter over havet
Forarbejdning: Vasket
Cupping Score: 87Opbevaring:
Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 C