Profitec Pro 500, Quick Steam

Den stabile dual boiler maskine med Quicksteam adgang til damp og varmt vand, fra tyske Profitec 

DEN KORTE GENNEMGANG

 • Varmeveksler (HX) - Steam mælk og bryg espresso på samme tid
 • Quick Steam joysticks - Hurtig tilgang til damp og varmt vand
 • PID kontrol - Hav indflydelse på maskinens bryg temperatur og steamkraft 
 • E61 bryghoved - det klasiske Italienske gruppehoved med preinfusion 
 • Vibrationspumpe - optimeret til minimal brygstøj
 • Lækker kvalitetsstål maskine med dobbelt manometer på fronten

Læs meget mere om denne maskine længere nede af siden.

Varenr.
38810184
12.995,00DKK
Se flere produkter fra Profitec

Profitecs sortiment af maskiner henvender sig til enhver, som ønsker en god espresso i hjemmet af en højkvalitets maskine lavet af solide materialer. Profitecs maskiner kommer altid med store og rummelige spildbakker, ’no-burn’-steamarme og PID.

Profitec Pro 500 er maskinen til dig som gerne vil kunne steame og brygge samtidig og have en nem og pålidelig maskine der kan leverer i det daglige. Pro 500 maskinen har én stor rustfri stål kedel som sikre en god steam volumen som gør denne maskinen perfekt til at lave mælkedrikke til flere personen, om det er til den store familie eller når gæsterne kommer på besøg.  

Maskinen har en PID kontrol diskret gemt bag maskinens spildbakke som giver mulighed for at ændre på kedlens temperatur, det skal dog porienters at man roligt også kan benytte sig af fabriksindstillingerne og vide sig sikker på at de bliver holdt stabile.

Se detaljeret gennemgang nedenfor:


GENNEMGANG AF MASKINEN

E61 BRYGHOVED

Denne maskine har, som mange andre espressomaskiner, det populære E61 bryghoved. Med denne type bryghoved opnås en generel temperaturstabilitet, som sikrer at vandet ikke taber temperatur fra kedel og ud til bryghovedet.

Der er også mulighed for pre-infusion, vær dog opmærksom på at denne ikke er 100% ensartet fra gang til gang. Dermed ikke sagt, at det ikke er en god ide at benytte sig af denne pre-infusion i sit bryg, husk blot at tælle pre-infusiontiden med i din totale bryggetid, så du kan gentage brygget en anden god gang.


VARMEVEKSLER / HEATEXCHANGE (HX) OG PID

Varmevekslersystemet sørger for at du kan steame og lave kaffe samtidig på Pro 500 maskinen, på trods af at den kun har én enkelt kedel. Varmveksler maskiner giver dig en god steamkraft og steamvolumen ved at monterer én stor steamkedel i maskinen istedet for to mindre kedler, dette betyder dog at man går en smule på kompromis med præcisionen på maskinens brygvand ift. en dual boiler.

Bemærk at vi derfor anbefaler at flushe rigeligt vand ud af bryghovedet inden brug af maskinen når den først er blevet varm, ellers kan man risikerer at brygge med kogende vand grunde varmevekslingen.  

Der er også PID på maskinen, så temperaturen i kedlen bliver holdt stabil på en ønsket temperatur. På en varmeveksler vil man ændre temperaturen i steamkedlen typisk fra 115° til 130° grader, hvilket både styre damptrykket og hvor varmt brygvandet vil blive. 

Du kan læse mere om PID og varmevekselsystemet her.

 

STEAMKRAFT + QUICKSTEAM JOYSTICKS

Steamkedlen er rigelig stor til at tilbyde en god steamkraft til hjemmebrug. Steamarmen er positioneret således, at det er let at steame uden at komme i karambolage med maskinen undervejs. Maskinens 2L steamkedel giver en rigtig god volumen af damp, så der ikke mangler noget når der skal laves flere mælkedrikke efter hinanden.

Denne maskine er udstyret med Profitecs Quicksteam joysticks istedet for de klassiske drejeknapper. Dette giver direkte adgang til damp og varmvandshanen og er hurtigt blevet det fortrukkende valg ved vores baristaer og salgspersonale.

 

VIBRATIONSPUMPE

Maskinen er udstyret med en stabil og god vibrationspumpe, der leverer massere tryk til din espresso brygning. Maskinen er også udstyret med en overtryksventil (OPV) som sørger for at guide vibrationspumpen til ca. 9 bars brygtryk som er industristandarden for espressobrygning.

Vibrationspumpen laver en vibrerende lyd under bryg, samt når der skal trækkes vand ind i kedlerne. Profitec er særlig kendt for deres lydsvage vibrationspumper, hvilken kun gør maskinen endnu mere elegant.

 

FAST VANDTILSLUTNING

Denne maskine kan ikke tilsluttes fast vand, men har en rigelig stor vandtank på 2,8L.

 

OPVARMNINGSTID

Kontra Coffee anbefaler, at du lader maskinen varme op i min. 15 minutter, så du ikke spilder god kaffe på, at maskinen leverer afkølet vand til dit første bryg. 

 

AFKALKNING

Alle maskiner som bruger vand, bør i Danmark benyttes med kalkfattigt og/eller filtreret vand.

Espressomaskiner er ingen undtagelse, og vi gør opmærksom på, at eventuelle skader på maskinen der skyldes kalk, ikke er omfattet af reklamationsretten, da dette er et udtryk for misvedligehold af maskinen.

Vi anbefaler at denne maskine bliver serviceret professionelt efter 2 års brug. Kontakt endelig vores personale for mere information på dette område.

Vi anbefaler også at man selv afkalker sin maskine derhjemme forebyggende, se vores guide her.

 

VEDLIGEHOLDELSE AF MASKINE

Rengøring efter brug af maskinen er anbefalet. Det tager under to minutter, og sikrer dig en vedvarende og god kopkvalitet.

backflush gerne din maskine blot med vand, for at fange kaffe olier og grums før det sætter sig fast i kurv og showerscreen.

Husk at holde maskinen tør for vand der måtte ligge efter damp eller spild, specielt under drypbakken er dette vigtigt da det er normalt at vand sniger sig derned. 

Hvis ikke vandet tørres op jævnligt kan rustformationer forekomme over tid. 

HURTIGE SPECIFICATIONER

 • 2 L insoleret rustfri stål kedel
 • Programerbar eco mode
 • 2,8 L vandtank
 • PID kontrol
 • Opvarmningstid min. 15 minutter
 • Vibrationspumpe
 • Mål (BxDxH) 30,2 x 45 x 39,3 cm
 • Vægt 23,5 kg
 • Effekt 1500W

 

MED MASKINEN MEDFØLGER

 • 1 stk. filterhåndtag, single inkl. filterkurv
 • 1 stk. filterhåndtag, dobbelt inkl. filterkurv
 • 1 stk. rensebørster
 • 1 stk. metal tamper
 • 1 stk. blindfilter
 • 1 stk. manual

 

 


Specifikationer
Kedelsystem Heat Exchange (HX)
Kedeltype 2 L insoleret rustfri stålkedel
PID Ja
Pre-infusion system Ja
Varmvandsudtag Eksternt varmvandsudtag
Fast vandtilslutning Nej
Pumpetype Vibrationspumpe
Manometer for kedeltryk Ja
Manometer for pumpetryk Ja
Vandtank 2,8 L vandtank
Diameter filterkurv 58 mm
Autosluk Ja
Materiale Højkvalitets stål
Medfølger tamper Ja
Antal portafilter medfølger 2
Medfølger single filterkurv Ja
Medfølger dobbelt filterkurv Ja
Blindfilter medfølger Ja
Effekt 1500W
Dimension Højde 393mm
Dimension Bredde 302mm
Dimension Dybde 447mm
Vægt 30.000000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Registrering og reparation af privat maskiner

Registrer du købet af din maskine, så der er styr på reklamationsret og evt. fremtidig service.
Udfyld serviceformular forud for indlevering til service eller reklamationssag.