After Dinner 1kg

Mørk og fyldig kaffeblanding. Noter af mørk chokolade, peber og ristede hasselnødder. Perfekt til at runde et skarpt hjørne.


Varenr.
0056b
280,00 DKK
  • Køb 3 for 252,00 DKK pr styk og spar 10%
  • Køb 6 for 224,00 DKK pr styk og spar 20%
Se flere produkter fra KONTRA

Vores After Dinner kaffe er en blanding af 3 forskellige kaffer. Det er en klassiker i vores hus, som vi er glade for stadig er på vores kaffehylder. Denne kaffe er vores mørkest ristede filterkaffe, som er skabt med formålet at smage igennem efter et krydret måltid. Den egner sig også rigtigt godt til dig, som godt kan lide en kaffe med dybde og karakter. Kaffen er kraftig og består af lidt godt fra alle verdenshjørner, fra Indien får vi dybde og krydderier hvorimod Brasilien og Colombia giver blandingen sødme og en let syre.

De tre kaffer kommer alle fra farme vi har arbejdet sammen med igennem mange år – faktisk mere end 6 år for dem alle. Alle kafferne bliver transporteret direkte til Danmark hvor vi rister og pakker dem, så de kan komme hjem til dig og blive nydt. Vi har et godt forhold til farmerne, som vi snakker med når de har noget på hjerte og omvendt.

 

Den Colombianske kaffe

Farmen La Argentina ligger i Colombia i regionen Southwest Antioquia nær byen Sabanitas. Vi skal op i 1800 – 2050 moh. for at finde den 21 ha store plantage der siden 1987 har været i Familien Gómez’ eje. Under optøjer i 1990’erne måtte de forlade deres ejendom, men kom tilbage og moderniserede gården, der hvor det var nødvendigt. Senest har de investeret i en vådmølle for at være i stand til at forbedre forarbejdningen af deres kaffebønner, og dermed gøre smagen bedre.

La Argentina’s plantage består af 150.000 kaffetræer hvilket er et stort antal taget i betragtning af, at den gennemsnitlige colombianske kaffebonde besidder 6000–7000 træer. På farmen dyrkes sorterne Castillo (90%) og Colombia (10%). Når bønnerne er plukket og frugtkødet er fjernet, fermenteres bønnerne i 24 timer. Herefter tørres de langsomt ved lave temperaturer i et tørreanlæg.

 

Den brasilianske kaffe

Kommer fra farmen São Silvestre, som drives af de to Andrade brødre siden 1991. Farmen er beliggende i det nordlige Minas Gerais, som ligger i det sydøstlige Brasilien. Andrade familien har dyrket kaffe igennem flere generationer. Det hele startede på farmen Capim Branco, som er beliggende i Cerrado Mineiro, hvilket er ca. 40 kilometer væk fra farmen São Silvestre. Grunden til at de har købt flere farme er, at de har en mission om, at der skal være mere kaffe af den højeste kvalitet til stede på kaffemarkedet. De har kontinuerligt forbedret deres forarbejdningsmetoder, og deres processer fra kaffen er plukket til den er færdigforarbejdet. Igennem de sidste par år har de vundet flere priser for deres kaffer, blandt andet har de vundet den internationale kaffekonkurrence ”Cup of Excellence”, hvilket er et stærkt bevis på, at deres anstrengelser og deres passion for at producere højkvalitetskaffe er gået rigtigt godt.

På farmen São Silvestre er jorden primært vulkanjord, som er ideelt til at dyrke kaffefarmens primære sorter: Yellow Icatú, Yellow Bourbon og Típica. Kaffen der er brugt til vores blanding er Yellow Icatú, og den er ”Pulped Natural”, som er en forarbejdningsmetode, der ofte bruges i Brasilien.

 

Den indiske kaffe

Kommer fra farmen Nagambika Estate, som drives af A.N. Devraj og hans hustru Pallavi. Ægteparret er tredje generation, der styrer farmen, og det er blandt andet en af grundene til, at de behandler den som deres barn. De bor på farmen stort set hele året, men når der er monsunregn flytter de til hovedstaden Bangalore for et søge ly i et par uger. Kaffefarmen er stort set selvforsynende. En kilde nær huset forsyner dem med friskt drikkevand, og giver også familien elektricitet ved hjælp af en lille vandmølle. Derudover har de et lille biogas anlæg, der kan forsyne køkkenet med gas til madlavningen.

Nagambika Estate har en total størrelse på 121 hektar, hvoraf der dyrkes kaffe på ca. 20 hektar af plantagen. På resten af landet dyrkes vanilje, kardemomme, peber, ingefær, jackfrugt og lidt andet småt og godt. I en periode dyrkede familien også appelsiner, bananer og mangoer, men det stoppede de hurtigt med, fordi det tiltrak elefanter fra området. Det lyder jo egentlig meget hyggeligt, men de store flokke af elefanter trådte alt ned omkring sig, og endte med at ødelægge store områder af farmen, så det stoppede de hurtigt med igen.
Udover et vildt dyreliv med elefanter, får farmen også engang imellem besøg af vilde leoparder og tigere. Det er dog sjældent da de ofte bor under lavere himmelstrøg, men det sker fra tid til anden, at nogle af de unge dyr søger op for at finde nye steder oppe i bjergene, hvor de kan bygge rede og bo.

PROCENTFORDELINGEN AF KAFFERNE:

  • 50% Colombia – La Argentina - Washed
  • 35% Brasilien – Fazenda São Silvestre – Pulped Natural
  • 15% Indien – Nagambika Estate – Washed

 

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over (Chemex/Hario)
  • Mokkakande

 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 o

Specifikationer
Vægt 1.000000

Butik og showroom


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Ønsker du at få fremvist en specifik maskine så ring til os på 35 25 59 20 ca. 30 min før du ankommer til vores butik, så sørger vi for at maskinen er varm og klar til en demo.

35 25 59 20

Reparation

Hvis du køber en kaffemaskine hos os, kan du altid komme ind med den og få den lavet. Vi tager 1 time for at kigge på den, og derefter timepris for selve reparationen.

35 25 59 20