After Dinner 250g

After Dinner 250g

Status: På lager - Leveringstid 1-3 hverdage

70,00 DKK
 

Mørk og fyldig kaffeblanding. Noter af mørk chokolade, peber og ristede hasselnødder. Perfekt til at runde et skarpt hjørne.


Kom 10 stk. 250 grams poser eller mere i kurven og der bliver fratrukket 20% på prisen ved kassen.

70,00 DKK

Vores After Dinner kaffe er en blanding af 3 forskellige kaffer. Det er en klassiker i vores hus, som vi er glade for stadig er på vores kaffehylder. Denne kaffe er vores mørkest ristede filterkaffe, som er skabt med formålet at smage igennem efter et krydret måltid. Den egner sig også rigtigt godt til dig, som godt kan lide en kaffe med dybde og karakter. Kaffen er kraftig og består af lidt godt fra alle verdenshjørner, fra Indien får vi dybde og krydderier hvorimod Brasilien og Colombia giver blandingen sødme og en let syre.

De tre kaffer kommer alle fra farme vi har arbejdet sammen med igennem mange år – faktisk mere end 6 år for dem alle. Alle kafferne bliver transporteret direkte til Danmark hvor vi rister og pakker dem, så de kan komme hjem til dig og blive nydt. Vi har et godt forhold til farmerne, som vi snakker med når de har noget på hjerte og omvendt.

 

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over (Chemex/Hario)
  • Mokkakande

 

PROCENTFORDELINGEN AF KAFFERNE:

  • 50% Colombia – Hacienda Horizontes - Washed
  • 35% Brasilien – Fazenda São Silvestre – Pulped Natural
  • 15% Indien – Nagambika Estate – Washed

 

Den Colombianske kaffe

Kommer fra farmen Hacienda Horizontes, som drives af Ana Maria Henao Zapata. Farmen har været i familien gennem to generationer, og vi er glade for at arbejde sammen med dem igennem mange år.

For mange år siden arbejdede en ung mand, Alberto Zapata, med at tjene til dagen og vejen ved fra dag til dag at arbejde på kaffefarme. Som tiden gik, og han fik sparret flere og flere penge sammen, fik han råd til at købe små stykke land, hvorpå han dyrkede forskellige afgrøder. Noget af det land, er det land, der i dag udgør Hacienda Horizontes. Alberto var en god forretningsmand, og ikke mindst en god landmand, og han fik dermed opbygget en velstøbt kaffefarm, af en pæn størrelse. Desværre døde han i 2006, hvorefter hans datter Ana ovetog kaffefarmen og produktionen. Ana havde gennem hele sin opvækst været med på farmen, så hun vidste udmærket godt, hvilket ansvar der nu lå i hendes hænder.
Kaffefarmen Hacienda Horizontes ligger ikke mere end fem minutters kørsel fra byen Marsella. Marsella har ca. 25.000 indbygger, som primært arbejder med landbrug. Byen er har et rigt naturliv, og strækker sig fra 1100 til 2200 meter over havets overflade, og har gennemsnitstemperaturer fra 22-28 grader.

På Horizontes dyrkes kaffesorterne: Caturra, Colombia, Castillo og Bourbon. Når der er kaffehøst, plukkes de modne kaffebær og forarbejdes på farmens egen vaskestation. Her bliver den vasket, hvor man sigter efter, at fjerne alt frugtkød og kaffebærrets saft før kaffen tørres. Når der anvendes vand til forarbejdningen, siger vi, at man får en ren og nuanceret kaffe, og ofte en kaffe, som har en højere syrlighed end ellers. Den væsentligste fordel for kaffefarmeren er, at der er færre elementer i selve forarbejdningsprocessen, der kan gå galt. Det kan give farmeren en kaffe med højere værdi. Ulempen er derimod, at processen er mere omkostningsfuld for kaffefarmeren, da den kræver væsentligt mere vand.

På Hacienda Horizontes ønsker man, at alle som arbejder der, føler sig velkomne, og man forsøger at sakbe en familiær atmosfære hinanden imellem. For at bidrage til at skabe et godt arbejdsmiljø, har man en slags sundhedsforsikring til alle de arbejdende, så de er dækkede, hvis der skulle ske noget i løbet af deres arbejdsdag. Desuden er der altid fri adgang til medicinsk behandling, hvis der skulle ske noget akut, eller hvis der er sygdom. På farmen betales alle ansatte en premium ud over hvad staten anbefaler at folk betales, og alle får betalt ferie samt overarbejde. Endvidere får de ansattes børn fri adgang til skole samt fritidsaktiviteter som for eksempel fodbold eller dans.

Den brasilianske kaffe

Kommer fra farmen São Silvestre, som drives af de to Andrade brødre siden 1991. Farmen er beliggende i det nordlige Minas Gerais, som ligger i det sydøstlige Brasilien. Andrade familien har dyrket kaffe igennem flere generationer. Det hele startede på farmen Capim Branco, som er beliggende i Cerrado Mineiro, hvilket er ca. 40 kilometer væk fra farmen São Silvestre. Grunden til at de har købt flere farme er, at de har en mission om, at der skal være mere kaffe af den højeste kvalitet til stede på kaffemarkedet. De har kontinuerligt forbedret deres forarbejdningsmetoder, og deres processer fra kaffen er plukket til den er færdigforarbejdet. Igennem de sidste par år har de vundet flere priser for deres kaffer, blandt andet har de vundet den internationale kaffekonkurrence ”Cup of Excellence”, hvilket er et stærkt bevis på, at deres anstrengelser og deres passion for at producere højkvalitetskaffe er gået rigtigt godt.

På farmen São Silvestre er jorden primært vulkanjord, som er ideelt til at dyrke kaffefarmens primære sorter: Yellow Icatú, Yellow Bourbon og Típica. Kaffen der er brugt til vores blanding er Yellow Icatú, og den er ”Pulped Natural”, som er en forarbejdningsmetode, der ofte bruges i Brasilien.

Den indiske kaffe

Kommer fra farmen Nagambika Estate, som drives af A.N. Devraj og hans hustru Pallavi. Ægteparret er tredje generation, der styrer farmen, og det er blandt andet en af grundene til, at de behandler den som deres barn. De bor på farmen stort set hele året, men når der er monsunregn flytter de til hovedstaden Bangalore for et søge ly i et par uger. Kaffefarmen er stort set selvforsynende. En kilde nær huset forsyner dem med friskt drikkevand, og giver også familien elektricitet ved hjælp af en lille vandmølle. Derudover har de et lille biogas anlæg, der kan forsyne køkkenet med gas til madlavningen.

Nagambika Estate har en total størrelse på 121 hektar, hvoraf der dyrkes kaffe på ca. 20 hektar af plantagen. På resten af landet dyrkes vanilje, kardemomme, peber, ingefær, jackfrugt og lidt andet småt og godt. I en periode dyrkede familien også appelsiner, bananer og mangoer, men det stoppede de hurtigt med, fordi det tiltrak elefanter fra området. Det lyder jo egentlig meget hyggeligt, men de store flokke af elefanter trådte alt ned omkring sig, og endte med at ødelægge store områder af farmen, så det stoppede de hurtigt med igen.
Udover et vildt dyreliv med elefanter, får farmen også engang imellem besøg af vilde leoparder og tigere. Det er dog sjældent da de ofte bor under lavere himmelstrøg, men det sker fra tid til anden, at nogle af de unge dyr søger op for at finde nye steder oppe i bjergene, hvor de kan bygge rede og bo.


 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-96 o