Kontra Limited 250g

Elegant, floral og kompleks kaffe. Noter af jasmin, kvæde, bergamot og fersken.
Varenr.
200071
125,00 DKK
Se flere produkter fra KONTRA

Kontra Limited:  Konceptet

Kontra Limited er vores serie af særligt eksklusive kaffer. Her udvælger vi kaffer som kun høstes i et meget begrænset omfang, og hvor vi derfor kun kan købe meget små mængder hjem. Vi leder efter kaffer der udmærker sig på smag og kvalitet, og som ofte adskiller sig fra de gængse kaffer på forarbejdningsmetode eller lignende. Det er her, at vi som risteri virkelig får mulighed for at udfolde vores evner, og hvor vores kunder får mulighed for eksotiske smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Da vi kun køber meget få sække af de enkelte kaffer, vil der være stor udskiftning i sortimentet - det gælder derfor om at slå til, hvis man falder over en kaffe som lyder interessant.

 

Kontra Limited: Don Eduardo - Doña Olga, Geisha

Denne udgave af Kontra Limited er af bønnesorten geisha – en bønnesort som generelt anses som en af de mest eksklusive og karakteristiske indenfor specialitetskaffe. Bønnesorten er kendt for sin fløjlsbløde næsten te-agtige mundfølelse og tydeligt florale aroma-noter. Geisha har i den seneste årrække opnået stor popularitet, og er ofte at finde blandt vinderne i barista-mesterskaber.

Vi har købt denne geishakaffe direkte hos den colombianske farm San Alberto, en farm vi hos Kontra længe har haft et venskabeligt forhold til, og som vi har besøgt gentagne gange. Farmen befinder sig i Buenavista i Quindio-regionen for foden af den centrale del af Andesbjergene, her skaber højderne og den vulkanske jord ideelle forhold for kaffedyrkning.

San Alberto-farmen er en 3. generations familieejet farm ejet og drevet af Juan Pablo Villota. Juan Pablo er en ildsjæl. Han brænder for kaffe, og bruger flere timer dagligt på brygge, smage og eksperimentere med sine kaffebønner. Denne ildhu har vundet ham og San Alberto flere priser. Faktisk er Juan Pablo den mand i Colombia der har vundet flest internationale priser for sine kaffer. Denne særlige geisha kaffe er et af Juan Pablos passionsprojekter, den er dyrket på et lille udvalgt område af farmen og nænsomt forarbejdet. Kaffen er opkaldt efter Juan Pablos forældre Eduardo og Olga.

 

VELEGNEDE BRYGGEMETODER:

  • Stemplekande
  • Kaffemaskine
  • AeroPress
  • Pour Over (Chemex/Hario)
  • Mokkakande

 

Opbevaring: Tørt, væk fra direkte sollys og ved jævn temperatur.
Dosering: Ca. 6,5 gram pr. dl.
Vandtemperatur: 92-97 o

 

Alle kaffer som er ristet før den 14. juni 2020 i Kontra Limited serien er en anden kaffe, som du kan finde information om her:

Origin: Yirgacheffe, Etiopien
Producer: Kanketi Kaffe Eksport
Altitude: 2100 masl
Process: Washed
Cupping score: 88

Noter af earl grey te, appelsin, nektarin og abrikos. Afrundes af en frisk syrlighed med lime og kiwi karakter.

Specifikationer
Oprindelsessted Colombia
Region Buenavista
Producent Juan Pablo Vilota
Bønnetype Bønnetype 1
Væksthøjde 2000
Forarbejdning Washed
Høsttid September
Cupping Score 89
Vægt 0.250000

Butik


Dag Hammarskjölds Allé 36
2100 København Ø
Danmark
+45 35255920

Find os på Google MapsÅbningstider:
Mandag - Fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-15

KONTRA Coffee butik på Østerbro

Rådgivning

Hvis du ønsker vejledning i udstyr eller vores kaffer er du altid velkommen til at kontakte vores butik. Er du interesseret i en specifik maskine, kan vi sørge for at maskinen er varm og klar til demonstration efter aftale.

22 49 04 00

Reparation

Hvis du køber en espressomaskine hos os, kan du altid få den serviceret af vores teknikere på eget værksted. Klik herunder for at læse mere om indlevering og service af maskiner.